В Україні в перший клас пішло понад 405 000 дітей?

14
0

Сьогодні, 1 вересня, в українських школах і вищих навчальних закладах проходять урочисті лінійки і святкові заходи, присвячені Дню знань.

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник повідомив, що цього року 20,6 тисячі шкіл приймуть понад 4 млн 300 тисяч учнів, у тому числі 405,5 тис першокласників (проти 393 тисяч минулого року) та 370 тисяч одинадцятикласників.

За словами міністра, з майже 21 тисячі середніх загальноосвітніх шкіл в Україні до нового навчального року не готові тільки чотири заклади в чотирьох регіонах країни.

Київські школярі будуть здобувати освіту в 525 загальноосвітніх навчальних закладах. На свято Першого дзвінка в столичні школи прийдуть близько 226 тисяч учнів. Серед них, за попередніми розрахунками, майже 26 тисяч першокласників (23 тисячі - у минулому році).

Як повідомлялося, Президент Віктор Янукович візьме участь в урочистостях з нагоди Дня знань та початку нового навчального року в спеціалізованій школі з поглибленим вивченням англійської мови № 16 м. Києва.

У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров візьме участь у святі першого дзвінка та Дня знань у школі села Щасливе Бориспільського району Київської області.

Нинішнім літом українське законодавство у сфері освіти знову піддалося змінам, результатом яких стало повернення до 11-річної системи навчання та введення обов'язкової дошкільної освіти з п'яти років.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також