В Україні в супермаркетах може з'явитися британська риба

12
3

?Департамент навколишнього середовища, продовольства та сільських справ Великої Британії та Північної Ірландії (DEFRA) узгодив сертифікат для ввезення рибних продуктів до України.

Це означає, що Україна незабаром зможе імпортувати рибу з Великої Британії.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

За словами голови служби Владислави Магалецької, після виходу Великої Британії з Європейського Союзу Україна має заново погоджувати угоди та сертифікати для здійснення двосторонньої торгівлі. Велика Британія для України є важливим та стратегічним торговельним партнером.

«Наша задача, щоб споживачі обох країн були у виграші, а бізнес побачив для себе ситуацію «він-він». Зараз ми працюємо в режимі 24/7 для того, щоб Україна та український бізнес отримали найкращі умови, а українські споживачі — доступ до якісних товарів із Великої Британії», — зазначила вона.

Магалецька додає, що узгодження міжнародних сертифікатів на експорт є двостороннім процесом. Тож тепер спеціалісти Держпродспоживслужби опрацьовують сертифікати для експорту української продукції до Великої Британії.

Вихід з ЄС

З 31 січня 2020 року Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії перестали бути членами Європейського Союзу. Тоді вперше в історії ЄС його покинула одна з країн на основі статті 50 Лісабонського договору.

У самій Великій Британії з нагоди Brexit на вулиці міст вийшли тисячі людей — як прихильників, так і противників виходу. Вони несли прапори Сполученого Королівства та прапори Євросоюзу.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ДН
До нижнього

Скiльки коштуе пломба y великiй британii ?

Р
рок

В Британії 1кг. лосося коштує 4 фунти (150 грициків), а купити, хто там проживає, може за 1 годину роботи 4кг. А тепер робіть порівняння.

Р
Рибак

В Україні і своєї риби не розпродати . Дорога . А уявіть якщо ту британську рибу , крім вилову , ще й доставити в Україну! Дорожче Тесли буде та "не свіжатина" . Могли б ЗМІ прямо написати , що Україна потребує британського політичного лобі у світі і тому "рятуватиме" рибну (чи іншу ) галузь економіки , нав'язану нам бритами і ірландцями . Оскільки, в Британії і Ірландії високі зарплати і відповідно розходи , то можна ТІЛЬКИ приблизно уявити кінцеву ціну на прилавках "країни ТРЕТЬОГО СВІТУ " !!! Про її свіжість , звичайно, ніхто НЕ БУДЕ ВЗАГАЛІ питати .

Читайте також