В Україні їздитимуть два чеські двоповерхові потяги

27
0

Чеське АТ Skoda Vagonka виграло тендер Південної залізниці на поставку двох двоповерхових міжрегіональних поїздів подвійного струму. Відповідне оголошення розміщене на сайті Державних закупівель.

Як повідомляється, термін поставки - II квартал 2012 року. Вартість договору зі Skoda Vagonka, підписаного 12 січня, - 39,9 млн. євро (без ПДВ).

Раніше вже повідомлялося, що в грудні 2010 року відбулося підписання контракту ПЗ з компанією Hyundai Corporation на постачання 10 нових міжрегіональних електропоїздів у девятивагонній комплектації для впровадження в Україні швидкісного залізничного руху.

Відповідно до контракту, 6 електропоїздів будуть поставлені до Євро-2012, ще 4 - після проведення чемпіонату. Потяги будуть в змозі розвивати швидкість руху до 160 км / год, що є першим кроком на шляху запровадження високошвидкісного пасажирського руху в Україні.

Загальна вартість за проектом складає 307 млн. доларів США. При цьому фінансування 85% від загальної вартості 10 електропоїздів (261 млн. доларів) буде здійснюватися за рахунок кредитних коштів Ексімбанку Республіки Корея строком на 10 років.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також