В Україні зафіксовано рекордне падіння народжуваності

10
10

Про це свідчать дані сервісу «Опендатабот».

За півроку 2023 в Україні народилося 96 755 дітей, з них 47 129 дівчаток та 49 626 хлопчиків. Це на 28% менше порівняно з відповідним періодом 2021 року, коли народилось 135 079 діточок, та навіть менше, аніж на у відповідний період торік.

Загалом показники народжуваності в країні падають ще з 2013 року — приблизно на 7% на рік. Проте повномасштабне вторгнення призвело до найбільшої кризи у кількості нових українців.

Це найбільший спад за весь час незалежності. Попередній антипік також пов’язаний із війною — у 2015 показники народжуваності впали аж на 12% за рік.

Цьогоріч, в середньому, на місяць народжується 16,1 тисяча діточок, Для порівняння, у попередні роки до повномасштабного вторгнення кількість немовлят коливалась на межі 21-23 тисячі на новонароджених на місяць.

В останні роки хлопчиків народжується більше, аніж дівчаток, й початок великої війни особливо не змінив цей розподіл: 51% проти 49%.

Цікаво, що до початку повномасштабної війни пік народжуваності приходився на липень місяць, у 2022 і наразі у 2023 пік народжуваності припав на березень.

Коментарі

I
Ivan

В Європі багато уприхликів . Чекаємо коли їх будуть перевозити в Україну. ...

ДН
До нижнього

Та хто вам скаже правду не обманюйтеся може менше 10 мільйонів

ДН
До нижнього

12,5 - 17 млн . Не обманюйтеся .

П
Правда

в україні було 48млн,тепер менше 30млн

Л
Лукачина

А цигани тоже мусульмани? Плодяться як мачки

ДБ
До Бидлофоб

Не чорнота а мусульманська релігія і традиції. В Африці Нігерія видно статистику регіони де проживають християни там народжуваність менша, мусульмани більша хотя всі вони чорні

Б
Бидлофоб

У білих людей в принципі падіння народжуванності. Чорнота плодится, скоро захватить світ.

Д
До18:26

Нік поміняв,а ГIBНОМ так і лишився

С
сенсетів

16:52,предполагаю нік Г тому що як людина ти ГIBНО

А
А

нєт треба було намагатися тягнутися до рашки з їх нещасним рівнем життям,майдан то намагання українців до кращого життя і тільки москалі винні що вони не хотіли допустити успіху революції і почали війну

Читайте також