В України є два варіанти: або шлях Грузії, або «Чисті руки»

9
2

Такий прогноз зробив Віктор Балога.

«Оцінка, яку отримала Україна в індексі сприйняття корупції – це вирок усій системі державного управління. Ми вже давно побачили, що антикорупційні закони не працюють. Страшилки і декоративні комітети – також. Тому потрібні кардинальні заходи, які б раз і назавжди зламали хребет корупції. Бо мені особисто прикро, коли в будь-якому рейтингу ставлять знак «довірнює» між нами і країнами, які навіть туристи-екстремали обминають десятою дорогою», – зауважив політик на своїй сторінці у соцмережі.

«В України є два варіанти боротьби з корупцією – шляхом реформ, як Грузія, або жорсткими поліцейськими заходами, як операція «Чисті руки» в Італії. Чим довше держава буде тягнути з першим варіантом розвитку подій – тим більше вона наближатиме італійський сценарій, коли було засуджено тисячі людей, в тому числі й сотні політиків», – наголосив Балога.

Коментарі

В
Віктор

Бути нечесно багатим у бідній країні повинно бути стидно (їх застидаєш?).

Л
Лоці

Нам потрібен третій шлях, - всі оперативні напрацювання усіх служб за останні 20 років оприлюднити, зробити публічними, прокоментувати спеціалістами для громадськості і передати в суди інших областей. Рішення судів мають бити тільки з матеріальними покараннями і звільненнями з держслужби з широкою огласкою причин. Все награбоване - конфіскувати, в т.ч. закордонні рахунки і нерухомість. дезаконно підтвержено і оправдано - дати можливість свободно залучити фінанси у Україну. Закомплектувати держсистему порядними людьми, здатними мислити по державному і думати про народ. У нас не війна, що дітваки керують на високих посадах, най виростають, але логічно, от малого до великого. Почати треба з президентів і їх оточення за всі роки. А далі за кожне протиправне діяння розписати абсолютно конкретні державні покарання, довести до людей при прийнятті на роботу і строжайше їх дотримукатися. Все решта- від лукавого.

Читайте також