В уряді Угорщини назвали Україну "неуспішною державою", продовжать блокування поставок зброї і сподіваються на допомогу Росії

21
23

?Рішення Угорщини не відправляти своїх солдат і не пропускати зброю через свою територію в Україну залишається незмінним. Про це 3 березня повідомив під час прес-конференції керівник Офісу прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш.

В уряді стверджують, що існують високі шанси, що такі вантажі будуть знищені, а угорці на Закарпатті опиняться у небезпечному становищі.

"Уряд на засіданні уряду в середу розглянув ситуацію щодо українсько-російської війни", - повідомив Гергей Гуйяш.

За словами урядовця, безпека їхньої власної країни зараз на першому місці, і в інтересах Угорщини не брати участь у цій війні.

"Тверда позиція Угорщини полягає у тому, щоб не відправляти солдатів і не пропускати будь-які перевезення зброї через угорсько-український кордон", - підтвердив позицію угорського уряду Гуйяш. Він зазначив, що наразі це потрібно для захисту Закарпаття.

Гуйяш також зазначив, що уряд координує та допомагає цивільним операціям, в рамках яких надається гуманітарна допомога тим, хто приїжджає з України, пропускають всіх бажаючих. А у рамках оголошеної урядом акції допомоги Закарпаттю зібрано 200 мільйонів форинтів, постачається на Закарпаття паливо та медикаменти.

Угорщина також застерігає від накладання подальших санкцій проти Росії. В уряді Орбана вважають, що вони можуть боляче вдарити по самим європейцям.

Гуйяш зазначив, жодних санкцій щодо російського газу з боку Угорщини не буде. Він також сподівається на подальшу допомогу Росії на розбудову АЕС "ПАКШ-2" в Угорщині.

"Якщо "ПАКШ-2" не буде впроваджено, накладні витрати (у населення) зростуть у чотири рази, - сказав Гергей Гуйяш. За його словами на проєкт не вплине навіть те, що російський банк-кредитор буде відключений від системи SWIFT.

Керівник Офісу прем’єр-міністра Угорщини також назвав Україну "неуспішною державою".

Про українську державу Ґергей Гуйяш сказав, що на момент заснування України "в ній проживало 50 мільйонів людей, а зараз лише 36 мільйонів, а це означає, що державу не можна назвати успішною", - цитує його слова видання Origo.hu.

На завершення прес-конференції керівник офісу Орбана зазначив: "У конституції Угорщини зазначено, що Угорщина відкидає війну як засіб вирішення міжнародних конфліктів".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

В
Валентина

Венгрия забыла как СССР утопила в крови их революцию в 1956 году что мало ?

4
4321

Файні відверті коментарі. Може щось і про се? "Про українську державу Ґергей Гуйяш сказав, що на момент заснування України "в ній проживало 50 мільйонів людей, а зараз лише 36 мільйонів, а це означає, що державу не можна назвати успішною","

П
Прозрів

Бога ти! Піду запалю мадярський паспорт!!

Д-
Доверия - ноль, с...Ка!!!

Шо там тої мадярщини.... Закарпаття, лим шапками замиче тих вонячих (піноньолошів)!!

А
Альфа

Як путин купив угорщину красіво

I
Istva

Istvan X то Петрушка той Воздушний шарик який був зам Губере и подстилка Армян знаэте такого Придурок пише ще щось за Гуляша

7
777

Мадярські уроди, х?й їм а не Закарпаття! Продажний Орбан.....вибори на носу і побачимо чи пройде це гівно.

*
*****

Якою б була Угорщина,якби не ЄС І НАТО? Селом неасфальтованим..

Р
РУСИНИ

Дикоє плем'я в ЄС - нонсенс . Мадярщиною ЗАКАРПАТТЯ вже не буде ніколи . А Угорщиною вони вже не стали . І яка там армія ? Мадяри завжди були "сулаками" і боягузами . Ми ще поговоримо з "вами" на нашій бЕсіді ...

О
Орбан

я ужек передумав, найвезуть зброю

О
Отто

Я вшоці люди! Все життя живу в Мукачеві! І ніколи немав двойного ромадянства лише мадярське. І на даний момент дома і допомагаю нашим! Нікуди не тікаючи! В мене думка що ці коменти дурна провокація. Не буду говорити за других мадярів що по іншим районам Закарпаття, а тимпаче за людей з двома паспортами, бо в Європі зустрів з усіх регіонів практично з двойним громадянством людей. Від того я їх не матюкав і не предявляв притензій який ти Українець. А наші робили документи щоб заробити краще для своєї сім'ї!

В
В.с

Сосало вам а не Закарпаття

Ф
Фашістен

Їхня активність на Закарпаттю роками і то шо вони підвели свої войська до границі в перший день нападу значить вони з Путіном договорилися як колись з Гітлером

БХ
Білий Хорват

Як думаєте чого по нашим військовим об'єктам не стріляли ракетами ? От вам і відповідь . Закарпаття ,судя по брєду Путінської залупи то Мадярщина . Ті лиш чекають аби ніж встромити в спину ніж.

Г
гарик

а мы им потом вспомним....путинские соски,.ну абы не слиплось

1
123

Щи муй дідо казав шо всі Мадяри шліфони

СМ
Смерть москалям

Пропоную уряду України прийняти закон: виселити на завжди і забрати громадянство України в кожного хто має Угорський паспорт ,маєш паспорт іншої держави іди в слід за рускім карабльом.

А
Андрій

Вот і показали ці курви - мадяри свої справжні лиця! НІКОЛИ Закарпаття не буде угорщиною. Ми Українці! І те що багато людей виїхало це було перед тим як Українці начали виходити та говорити за себе! в час коли тут був Янукович і такі як він. Слава Україні!

Т
Топор

Я не знаю що угорці роблять ще в НАТО? Вони зрадники і майже зливають інфу Путлєру. Чекають майже аби відпочити собі Закарпаття.

М
Мадяр

Може Путін пообіцяв нам Закарпаття? Тому ми і не вмішуємося?

А
Антон

Вони призабули про москальські танки у них 60 роів тому

І
Іштван

А Гуяш хіба пишеся не з Х букви?

СС
Синій Сфінкс

Мадяри якщо ви вважаєте що Вам на закарпатті шось світить,ви помиляєтеся!жополизи мацкальські

Читайте також