В уряді Угорщини переконані, що саме Україна завдала "удар у спину" через закон про освіту

8
36

Зараз в Угорщині обмірковують щодо адекватної відповіді навколо ситуації, яка склалася після прийняття нового українського закону про освіту.

Про це вчора заявив керівник апарату уряду Угорщини Янош Лазар, інформує Радіо Свобода.

За словами урядовця, ця реакція не буде сприятливою для Києва, якщо в Україні не дослухаються до закликів громадсько-культурних організацій угорців на Закарпатті скасувати мовну статтю закону України про освіту або внести зміни з урахуванням потреб меншини. 

- Україна завдала Угорщині удар у спину, це вже не питання. Угорщина сформувала величезне лобі задля того, щоб українські громадяни могли їздити без віз на територію Європейського союзу. Іниціатором цього вперше з-поміж керівників країн ЄС виступив Віктор Орбан у 2015 році. На мою думку, цей крок (ухвалення нового закону України про освіту, - ред.) нагадує нам сталінські часи. Якщо Порошенкові не вдасться втрутитись на прохання (угорської меншини – ред.), Угорщині треба буде виступити в цьому питанні якнайжорсткіше і якнайрішучіше, – заявив Янош Лазар.


Нагадуємо, що МЗС Угорщини розкритикувало український закон про освіту

Коментарі

Б
Бачі3

"Бачі 11.09.2017 16:50 Наштосьте ми дали свуй паспорт, кіть я нич немтудом модьоро беселні??? А щи ня всягди у Мадярщині звідавуть на мадярськуй, а та пак я нич не розуміву!!! Я, як громадянин Мадярщини, як представник української нацменшини в Мадярщині, ВИМАГАЮ!!!! щоб усі представники органів влади Мадярщини вивчили українську (та пак хотяби русинську) і зверталися до мене на мові української нацменшини!!! крапка (та пак точка)."

1
17:16

Хліб на дириві нигде ни росте задарній.Закарпаття толерантний,прекрасний край.Штося касать заробітчан,за пуслідні 120 років мало што ся змінило.Но инниська сівись у самольот,за пару годин тамись де хочеш.

1
16.39

Та и тикають! И будуть тикати! И щасливи ти ко уже утик!

1
16:19

Утікай кіть страшно,бизвізовий ти в поміч.

Д1
До 15:30

Типирішня мадярщина невелика частина австроугорської імперії.Но а дале што.

ДП
До правда

Нажаль дiйсно страшно....

Д1
До 11.40

Ти правий,Софіївський собор У Києві, який старше на 100 рокiв, то є Київська русь а не Україна. Так шо тубi до сього вообще нич)))

П
Правда

Скорише б Орбан взяв все в руки и Закарпаття теж...люди б побигли з пиднятими руками , плачучи вид щастя!!!! Якби лиш им сказав що зарплата буде така, що и исти будете и кросовки дитям будуть а не треба вибирати- чи сись мисяць у нас колбаса чи топанки на осинь! А ви дальше вишиваночки носить....носить.... А де ваши дити будуть в майбутньому- вам всеривно- головне вишиванку на 1 вересня цилий файти и дитини чуб вистригти! Клоуни...и вси як зазомбовани....послиплени.... Це так страшно......

ДІ
До Історик

Ти правий,видатних хохлів нема.А талановитих видатних українців багато.Усик,брати Клички,Франко,геній Шевченко.Софіївський собор У Києві старший за Угорську державу на 100 років.

І
Історик

До 22...Угорські королі вели хрестові походи поки рагулі під свиннями у Поляків читсили...Видомих людей йому треба:))))Ти назви 3 нормальних хохлів

Д0
До 00:08

Взять может,удержать нет.Ничего делать не надо.Нефть уже делает свою роботу ежесекундно.

0
08:35

Какое счастье что вы уехали,русскоязычная.Вот бы взяли пример с вас все недоброжелатели Украины.

ДН
до нижньої марги

Мункачі,Рубик,Ліст...доста?ти свиньо рагулянська...

2
22

Назвіть мині хоть трьох мадяр Відомих у всьому світі

З
закарпатка

Какое счастье, что мы уехали с Украины, что не видим этих всех маразматических законов. Скоро все нормальные люди свалят, останутся одни любители мовы, садомазохисты революционные.

ДИ
до ивана

Не будет мадяров то тебя русына украинцы быстро пошлют . и ещё как вариант притставте себе что Путин чекнулся и реально захватит Украину армия России имеет такие ресурсы и не одна европейская страна не способна что ли сделать против этого , так вот в таком случае русынов только мадяры спасут

І
Іван

Я не знаю треба нашій владі підказувати чи самі здогадаються просто послати тих мадярів на йух з їх претензіями, бо інакше не заспокояться.

ДП
Добрий пес

не буду суддею. моя думка. Країна повинна видати закон який не дозволяє людям з подвійним громадянством займати посади у державній владі і брати участь у виборах. Все. Цим все сказано.

С
Сказочнік

Ну це жопа а не менталітет насрати закрити газетаю а потім робити вигляд що не воняє це і є Україна

*
*****

Кремлівські боти і любителі цілувати хазяйський чобіт уже збіглися...)

ДП
Добрий пес

Знову скавуління почалося. Збіглися?

Д
До13:48

"Куда солдата (Украину) не целуй, везде жопа"

У
Учасник

Та всі будуть ,це вже терпіти не можна

ДП
до Правда

Щей Орбан підніме архіви і Забере собі частину Закарпаття. Яке було в Австроугорщини. І я буду За...

ДП
до Простофіля

Заберають до себе??? Ти серьезно??? Мозги є??? Їх що силою заберають??? Чи люди самі йдуть... В Україні президенту пох... на людей. З цьими зарплатами можна тут вижити???? Люди думають як вижити. там більше платят як у нас ці копійки...

П
Правда

Ничого-ничого...я думаю уже тепер могутня Украина з своими героями при влади догралася! Орбан устроить им...и будуть соби дальше газдовати! Ще з мадярами они дила не мали!!!!!!!!!! Орбан , то не Путин...довго терпити не буде.

П.
Простофіля .....

....Україна......Саме важче виховувати,ростити здоровим та навчати людину до 18 років. Це величезні гроші коштує. А з 18років або після закінчення Вузів , їх заберають до себе на роботу......Словаччина, Мадярщина, Чехія, Польша, Ізраіль і т.д. Тобто знімають слівки, поки у нас влада ніяк не проснеться

О
Олег

До Золтана....Но так нехай Угорщина і вчится на своїх помилках,з хохлами по доброму не можна!

Z
Zoltan

Министерство иностранных дел Венгрии завтра выызывает на ковер Любовь Непоп!

А
Аго-ву

ти вже задовбаний бов, одколи ся туй появив

А
Ага

Як вже мадяри задовбали

В
Вано

Їм би й давати у спину козлам де лиш гонни та стопорять нам тай руським пудигрувуть

Ф
Фатів

Хохли усе бють у спіну. Кілько їм не помагай они усе будуть не благодарні і чекати момент коли ударити з потіжка.

Г
гг

а потом знач введуть війська як путін і скажуть шо они відстоювали права своїх громадян яких притискали на закарпатті і ми зразу будемо в європі СУГС 3 РАЗИ

ЛК
Люба краіна

повинна відстоювати своі державницькі устоі.

ДМ
До мадярів

А вони не завдали Україні удару в спину, коли почали роздавати свої паспорти в супереч законодавству України!!!

Читайте також