В уряді знову "каламутять" новий закон про "євробляхи"

8
16

Наразі пропонується розробити ще один, вже новий закон, який би влаштував обидві сторони.

Як повідомляє ТСН, "євробляхери" хочуть домогтися ухвалення законопроєкту №3704 про доступне розмитнення, однак Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики України відмовився підтримувати цей документ, адже, на їхню думку, він суперечить інтересам держави.

Натомість пообіцяли найближчим часом розробити новий закон, який би влаштував усі сторони.

12 листопада відбулося засідання робочої групи щодо цього питання. Пропозицій було багато, але всі вони йдуть урозріз із тими, що були прописані в розробленому активістами законопроєкті. Зокрема, депутати пропонують зберегти коефіцієнт на вік автомобіля. Що старша машина, то він буде вищим. Тобто, ввозити в країну вікові машини стане економічно невигідно.

Базою оподаткування, тобто сумою, від якої будуть вважати єдиний платіж, стане ціна конкретної моделі авто в рік виготовлення, помножена на коефіцієнт віку. Визначати цю вартість будуть на підставі даних виробника.

Наприклад, якщо порахувати за цією системою вартість розмитнення авто 2005 року випуску за 30 тисяч євро (нових), отримаємо цифру в 3 450 євро. Поки закон складно назвати доступним і спрямованим на зниження податків. Причому, якщо розмитнити авто з такими показниками зараз, вийде дешевше. Однак у документі немає ані слова про те, як будуть розраховувати вартість платежу, якщо не вдасться отримати початкову ціну авто від виробника.

Що ж стосується "євроблях", які вже ввезені в Україну, то для них чиновники запропонували схему з розстрочкою на 36 платежів. Військовослужбовцям, які підтвердять своє перебування в зоні бойових дій в момент, коли діяла система "пільгового" розмитнення, пропонують знижку в 50%. Ті, хто стоїть в черзі на отримання автомобіля, зможуть ввезти один транспортний засіб з нульовими податками, але за умови, що вони знімуться з такої черги.

Що з цих пунктів і в якій редакції увійде до закону, поки неясно, адже чиновники відвели на його розробку ще два тижні.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ДБ
доки будуть каламутити

Закон потрібен для всіх один. Ми всі громадяни цієї держави. Або ні?...

Н
Немадяр

Купити авто 5 року за 30000 і розмитнити за 3500 не вигідно? Шо то за авто 5го року за 30000 євро?

6
65432

Вам не бляхи, а відсутність людяності і розуму мішає дихати. переживаєте за дефіцит бюджета, та покладіть на законних основах собі кассові апарати і оформіть по закону продавців та свій весь персонал. І платіть всі податки по факту за лівий контрабас євронепотребу, який вас не давить, "шановні" заздрістні і бариги-спекулянти,!!!?? Не давить совість коли ви сук..и ставите 200-300% накрутки) Шоб вам евро-каталізатори в очку застряли і CO2 очі повиідав,

Т
То

"Буде влаштовувати всі сторони" аххахах 3500 евро за машину 2005 года)))) Всі сторони это автор закона и его отражение в зеркале

Т
тарас

Потрібно десь створити облік євроблях тих які планують розмитнюватися,а потім думати про закон для них.Наприклад до нового року всіх власників блях,які планують розмитнюватись зобовязати звернутися в юстицію і вказати ,яким чином і за яку суму він став власником цаєї машини.Побачивши кількість та суми таких автівок можна говорити про закон

Т
Т

Бляхарям треба такий налог щоб не думати за протести а щоб задумалися здати ту бляху чи спалити вигіднішше а то я купляю машину за певну суму а деякі дуже хитрі беруть бляху за третину і понтуються.

Н
Наташа

Закатати бидломасу в бляшанку, хе-хе... Хитродупі уклоністи, вам ще простітутку розмитнити безкоштовно у вашу бляху посадить чтолє, щоби охрінівали на повну катушку , попрошайки хренові, субсидій попросили вже лузери?

П
Петер

апплодировал сквозь слезы

ЮМ
Юрко мочарко тот шо барига цурбачні жилізної

Та ви шо дуркнулися у асфальт...ви мене хочете лишити без роботи...як я з жонов полечу на море за які гроші...а на мойку уткі гроші брати буду теть кіть дощ паде та то незначить шо цурбаки мої мавуть стояти непомоті...прекращайте альо!

М
Марек

Потрібно терміново вводити техогляд і в кого бляха на дизелі без каталізатора - вциганити такий штраф, щоб дешевше було ту бляху здати на металобрухт. Але я думаю народ не дурний і зрозуміє, що дешевше буде ту бляху порішати прямо під вікнами, щоб не смерділа. У Парижі та бляха поїздила б не більше дня, спалили б її націгань. Ні смердячим без каталізатора бляхам!

7
777

Чувак , який пише про каталізатори в тебе особисте трагедія повязана з ними? Йшов по улици надихався чорних дізельних газів і тепер твоя жона вродила чорну дітину...хотя ти білий. Співчуваємо

МО
Мункач орел!!

Підтримую! Землі, розитнення, кридитні відпустки, зарплата і пільги пільги всі корумповані стражи порядку коли підзадницею димить та ідуть по окопам сидіти а повертаються герейоми бо другу нориандію пройшли! А всі хто має змогу то наживається на них ! За 200-300 долларів землі через них ганяють! А далі буде все гірше коли вони вже всі груди бються ніби третю світову зупинили!

Ц
Ціґань

За@бали заперевальні из свойими каталізаторами. Идіть на@уй вуцці

МW
Марек, Warsaw

Та які бляхи, паньство. Вони так смердять без каталізатора, що дихати немає чим. Навіть камази меньше смердять. Я не розумію тих людей, які купили бляхи, вирізали каталізатори і смердять іншим і не думают про це. Вам не буде добре життя від того. Коронавірус вони придумали собі за ворога. Бляхи геть!

С
Свідомий

Дешевше не буде нигда! Вони не стануть різати курку яка несе золоті яйця!

М
Мункач

Добре що АТОшникам 50% даєте. Мало у них пільг. Алкопобратими тепер будуть бізнес крутити. Не говорю вже про куплений білет "учасника АТО". Хто хотів розмитнити своє цуря, уже давно так зробив. А ті що лишилися, то бариги і самі хитров**бані, які думають, що закон на них не діє. Влада не зробить вам доступне розмитнення, хоть як би ви не скакали там! Зараз на все піднімаються податки. А розмитнення для них є особливо важливим, тому що це прямий дохід. Не треба розвивати своє виробництво, щоб воно було конкурентноспроможним, а краще підняти податок. P.S. На газ ціну підняли з воздуха, та вас то мало турбує. А як на*бати всіх на своєму бударі, та ви перші. Красненько всі пішли під ВР бастувати за будари. А як оплатить комуналку ваша бабка і дідик або мамка з няньком. Не все будете на Чехах, Словаках. Колись уже не будете бирувати робити на пепіка і прийдете сюда, бо у вас туй 3 етажа хижа. Як її будуте топити? Дровами майже. А пак ваші діти і правнуки вам подякують за прекрасний ліс.

Читайте також