В Ужгород прилетіла "Ластівка" Ангеліни Турак

17
0

Ужгородське товариство словаків активно пропагує культуру, традиції меншини в нашому краї

Про це свідчать і нові видання, які щойно побачили світ.

Чергове видання "Наш культурно-історичний календар на 2008 рік" знайомить читачів з багатьма цікавими матеріалами, зокрема, з історією Невицького замку чи з такою оригінальною постаттю, як Всеволод Коломацькій, котрий збудував у нашому краї, в Чехії та Словаччині кілька церков.

Читачів зацікавлять матеріали про словацьку меншину, яка проживає у різних місцевостях краю (Великий Березний, Ужгород, Анталовці, Сторожниця, Тур`ї Ремети та ін.), про діячів-словаків (Еміл Кибек, Юрай Ігнатко), життя котрих було пов`язане із Закарпаттям.

У календарі надруковано публікацію Павла Пеняка "Дані-ель Крман про Україну і Закарпаття", повідомлення про роботу консульства Словаччини в м. Ужгород. Видання побачило світ за сприяння уряду для. словаків, що проживають за кордоном.

Друге видання під назвою "Ластівка" (автор Ангеліна Турак) словацьке товариство в Ужгороді видало українською та словацькою мовами цікаві казки, вірші пізнавального змісту. А це видання вийшло за підтримки Словацького консульства в Ужгороді.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також