В Ужгород «прилетіли» тропічні метелики (ФОТО)

71
0

1 вересня в приміщенні музею Народної архітектури та побуту , що по вулиці Капітульній відкрилася виставка живих тропічних метеликів.

Прилетіли ці крилаті гості з далеких країв, а саме Філіппін та Коста-Ріки.  Щоправда, якщо бути більш точними, їх привезли в спеціальних контейнерах на певній стадії життєвого циклу, а саме в лялечці, адже інакше комахи могли б пошкодити себе.

За весь період виставки буде представлено 30 видів метеликів. Наприклад, станом на сьогоднішній день можна побачити лише 10 з них. Тобто кожного тижня відвідувачі можуть побачити інших комах.

Що ж до відвідувачів, то в будній день їх дуже мало. Більше було на відкритті виставки в неділю, каже організатор студент УжНУ Євген Ажипа.

Всі метелики денні, крім одного.  Attacus Altas – найбільший метелик в світі. Його розмах крил досягає 30 сантиметрів. Щоправда на виставці бідного метелика общипали діти. Всього ж в залі літає 105 комах.

Харчуються вони пом’якшеними і гнилими бананами, грейпфрутами та цукровою водою.

Метеликів можна брати в руки, фотографуватися з ними.

Вирощують на спеціальних фермах. Частина йде на продаж, а інших відпускають у великих кількостях. Саме тому рідкісних видів на виставці ви не побачите, але навіть присутні комахи є екзотичними для нашого краю.

Вартість квитка складає 35 гривень для дорослого та 20 для дитини. Діти до 5 років безкоштовно. В будні діє знижка 5 гривень.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також