В Ужгороді для диких качок поробили ополонки (ФОТО, ВІДЕО)

13
0

В Ужгороді для качок, які оселилися близь пішохідного мосту, влаштували ополонки. Для близько сотні диких качок звільнили водне плесо.

Через люті морози річку скував лід, що утруднює життя птахів, якими милуються і котрих підгодовують городяни, адже качки для того, аби вижити, мають мати доступ до води, можливість плавати і шукати харч.

Обласне Управління охорони навколишнього природного середовища попросило місцеву владу в усій області допомогти птахам. Міський голова Віктор Погорєлов звернувся до Територіального управління МНС у Закарпатській області з проханням прорубати ополонки у кризі, аби запобігти загибелі качок. Службовці МНС оперативно відреагували, на річку виїхала група, яка взялася за прорубування криги.

Шар льоду становить близько 15 сантиметрів, а задача – влаштувати кілька ополонок понад 10-метрової ширини, - інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

За допомоги бензопил водне дзеркало відкрили. Тепер ужгородські качки мають місце для плавання і всі підстави для того, аби тішити городян і гостей міста, які й надалі, за традицією, підгодовуватимуть птахів. А поблизу Боздоського парку в Ужгороді нещодавно оселилися лебеді, яким городяни носять хліб.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також