В Ужгороді дрова продають прямо на вулицях міста і вдвічі дорожче ніж торік (ФОТО)

42
4

Напередодні зими закарпатців охопив справжній бум – грітись взимку багато хто збирається саме біотопливом.

Грузовики з колотими дровами останнім часом стоять по всьому місту – ужгородці спостерігають їх біля «Епіцентру», ринку Краснодонців, заводу «ФМК» та на виїздах з міста. Звісно, деревину в цих місцях продають нелегально і  де її рубають продавці також не поспішають розповідати.

За словами одного таких продавців, попит на дрова у порівнянні з минулим роком нині зріс приблизно у 5 разів, а , відповідно, змінились і ціни. Якщо позаминулої зими один п’ятикубовий ЗІЛ колотої деревини можна було придбати за 800 гривень, минулого року по 1,5-2 тисячі гривень, то цьогоріч такий вид топлива вже став дорогоцінним у прямому сенсі цього слова – по 3-3,5 тисяч гривень за тих же 5 кубів.

Втім, додає чоловік, такі ціни закарпатського покупця не лякають, а грузовики в більшості після обіду повертаються «на базу» пустими.

Про підготовку краян до зими рекомендуємо прочитати також в матеріалі «Закарпатці масово утеплюють фасади будинків. Естетичне дикунство як спосіб вберегтись від кабальних тарифів?»

Мukachevo.net

Коментарі

5
5

редактор ти долбойоб і неуч,в українській мові нема слова "топливо" хіба утопилося шось,є слово "ПАЛИВО" ти дебіле чмошний..грамотно писати треба учитися було,а не файті балог гузиці лизати й хуї отсасувати,підермот

В
вигодно

У мене котел "довгого горіння" кругдяки закладаю раз на 30 годин. Стояв такий котел 16 штук грн., а тепер пісець... у прошлому році взяв дві машини дров. Пішло чуть меньше півтора машини.Температура всюди +24 +25 забагато знаю:) Будинок 115кв.м. жилої площі. Тобто на цей опалювальний сезон потрібно півтора машини, рахуєм по максимуму, точніше по супер максимуму це буде 5 штук грн. За місяць опалення вийде 1000грн. Вигодно! У мого кума є ЗІЛ, літом ми збираємося з бензопилами і ріжемо всяку акацію, берези (де дозволино) таким чином у мене дома три машини дров. Чисто за привоз заплатив ну і поляна:) Хоча всяку таку по*бень потрібно закидувати раз на 22-24 години.

Я
я2

Я би тоже купив

Я
я

а де в Мукачеві можна купити дрова ? Дуже треба !

Читайте також