В Ужгороді говорили про конституційне будівництво в Україні

10
0

Відбулася підсумкова науково-практична конференція за результатами Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із конституційного права «Актуальні проблеми конституційного будівництва в Україні».

5 грудня, у рамках Всеукраїнського тижня права, на базі юридичного факультету Закарпатського державного університету відбулася підсумкова науково-практична конференція за результатами Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із конституційного права «Актуальні проблеми конституційного будівництва в Україні», учасниками якої були молоді науковці з усієї України. Ініціаторами заходу були Головне управління юстиції у Закарпатській області, Координаційна рада молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Закарпатській області, Наукове товариство студентів та аспірантів юридичного факультету ЗакДУ і Ліга студентів Асоціації Правників України.

До організаційного комітету конференції увійшли: ректор ЗакДУ Ф.Г. Ващук, декан юридичного факультету ЗакДУ П.А. Трачук, начальник Головного управління юстиції у Закарпатській області П.М. Ільницький, заступник декана юридичного факультету ЗакДУ Х.М. Олексик, доцент кафедри теорії, історії держави і права, конституційного та адміністративного права Т.О. Свида, член Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Закарпатській області, ст. викл. кафедри теорії, історії держави і права, конституційного та адміністративного права М.В. Менджул, голова НТСА ЗакДУ Б.С. Шпільман, член Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Закарпатській області, голова НТСА юридичного факультету ЗакДУ І.М. Полюжин, голова Закарпатського осередку Ліги студентів АПУ В.І. Сабадаш.

До складу журі увійшли: доц. Свида Т.О., проф. Олексик Х.М., провідний спеціаліст Головного управління юстиції у Закарпатській області Товтин В.М. та голова НТСА юридичного факультету ЗакДУ Полюжин І.М. Відкриття конференції розпочалося з їх вступного слова.

Далі прозвучали цікаві та змістовні доповіді учасників конференції, у яких було висвітлено найбільш актуальні проблеми конституційного будівництва у нашій державі. Зокрема, це «Конституційні засади правомірного обмеження органами внутрішніх справ України прав та свобод людини і громадянина» (Наталія Мєліхова, диплом першого ступеня), «Гендерна сегрегація та жіночий рух України як детермінантні ознаки гендерної рівності в Україні» (Владислава Мордюк, відзнака за найкращу презентацію), «Вплив політичних партій на формування парламенту в Україні» (Марина Сойма, відзнака Головного управління юстиції у Закарпатській області за найкращу доповідь).

Протягом конференції відбувалося активне обговорення кожної доповіді, було задано чимало актуальних запитань, виявлено проблемні аспекти конституційного будівництва в Україні та запропоновано шляхи їх усунення і подолання.

Кожен із учасників був нагороджений дипломом та отримав пам’ятний подарунок.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також