В Ужгороді і Мукачеві почалася масова "вітамінізація" (ФОТО)

14
0

Ринки і крамниці переповнені сезонними фруктами. Йдеться як про звичні цитрусові, так і про східні фрукти.

За мандарини на мукачівських ринках просять від 13, в Ужгороді від 15 гривень за кілограм. Ці цитруси є не тільки символами  новорічних свят, а й містять значну кількість вітаміну С, який просто необхідний нашому організму. Він допомагає нам підвищити імунітет, поліпшити роботу серця, зберегти молодість шкіри, а також захиститися від застуд і сприяти нормальному росту і розвитку зубів і кісток. Саме з цієї причини лікарі рекомендують регулярно давати мандарини дітям.

Гранат відомий як засіб підвищення гемоглобіну. Ціна фрукту у Мукачеві від 5 до 20 грн. за штуку, в Ужгороді по 25 за кілограм. Вживання граната покращує роботу серцево-судинної системи, уповільнює руйнування хрящів при артриті. Свіжий гранатовий сік і м'якоть насіння рекомендують при зниженні апетиту, розладах шлунково-кишкового тракту. Також вживання плодів гранату допоможе захистити судини від атеросклеротичних бляшок, а це, у свою чергу, перешкоджає виникненню інфарктів та інсультів. Сік кислих сортів гранату допомагає при діабеті.

Хурма чи не найдорожча – у Мукачеві і Ужгороді за кілограм просять від 30 грн. Нехтувати цим «сонячним фруктом» не варто. Завдяки високому вмісту вітамінів А і С, хурма допомагає зміцнити імунітет. Також вона багата різноманітними вітамінами і мінералами. Залізо і кальцій, які є в її складі,  підвищують гемоглобін у крові, а магній – позитивно впливає на нервову систему. Бета-каротин, який додає хурмі помаранчевий колір, служить для зміцнення зору і уповільнює процес старіння. Єдині, кому потрібно відноситься до хурмі з обережністю, це люди з цукровим діабетом.

Купуючи ті чи інші фрукти – переконайтеся, що вони ніде не надгнивші і не були розморожені. Краще за усе попросити скуштувати мандарини, а гранат – розламати, аби переконатися, що зернятка достигли. Вживаючи фрукти не перестарайтеся, адже те що надмірно – не здорово.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також