В Ужгороді художників використовують для незаконної приватизації горищ? (ФОТО)

10
2

Черговий «дерибанний» скандал розгортається в Ужгороді під Новий рік – місцева влада надумала віддати горище у будинку у самому центрі міста у приватну власність. Мова йде про кількаповерховий будинок на вулиці Крилова, 14 (будинок неподалік Управління СБУ).

Жителі будинку обурені. Справа в тому, розповідає одна із жительок Інна Ібатулліна, раніше горище здавалося в оренду як майстерня художниці. На початку цього року влада підвищила їй орендну плату, через що чого художниця змушена була покинути приміщення.

Відтак згодом його здали в оренду іншому художнику. До пані Інни приходив його представник, який пропонував їй підписати погодження – що вона не проти приватизації. Жителька відмовилася це зробити. Мешканці вважають, що саме вони мають право на приватизацію горища, а не стороння людина. Також вони не проти, аби горище здавалося в оренду, а гроші за це йшли на утримання будинку.

Жителі додають – за приватні гроші у будинку відремонтували дах. Тепер хтось хоче скористатися тим, що дах відремонтований.

Депутат Ужгородської міської ради, голова комісії з питань майнової політики, власності та приватизації Ярослав Шафар не виключає, що на Крилова, 14 використовується «схема» – художник приватизовує приміщення формально, тобто є підставною особою. Далі приміщення переходить у власність інших людей, які зроблять на горищі повноцінну  квартиру для продажу. На депутатській комісії, зазначає пан Шафар, рекомендовано відмовити у приватизації. На пленарному засіданні ужгородських депутатів рішення про приватизацію не пройшло, однак, за інформацією депутатів, департамент міського господарства (начальник – Олексій Касперов), повторно виносить це питання на розгляд депутатів.

Пленарне засідання Ужгородської міської ради має відбутися цієї п’ятниці, 28 грудня.

Сам Ярослав Шафар, а також депутат міськради Василь Гнатків написали звернення до прокуратури, з вимогою розібратися, на якій підставі взагалі виділено приміщення на горищі в оренду, і чи законно на горищі розширили площу майстерні.

Коментарі

7
777

чердаки художникам!

Х
художник

Цікаво, за кого так переживає шафар, за мешканців???

Читайте також