В Ужгороді крадуть 40 відсотків води

3
0

У мешканців Ужгороду по вул. Мукачівській із-за несанкціонованих підключень почалися проблеми з водопостачанням.

Після того, як почалися несанкціоновані підключення до міського водопроводу у мешканців вул. Мукачівської почала зникати у кранах вода.

Як розповіла  громадянка Ганна Петрівна Р., мешканка  будинку 35 по вул. Мукачівській, вже другий рік вона оббиває пороги різноманітних інстанцій  з єдиною метою знайти куди зникає вода із її крана. Десятки відписок, скаржиться жінка, а результату немає ніякого. Після того, як на нашій вулиці з’явилися новобудови, і почалися проблеми з водою через самовільні несанкціоновані підключення, говорить вона.

Вода – безцінна речовина на Землі. І говорити про те, що вона має велике значення в житті людей, рослин і всього існуючого, звичайно немає сенсу. Кожна людина і так знає, що вода, дійсно життя.

Проблеми із забезпеченням водою населення обласного центру Закарпаття давно вже набили оскомину. Насправді, невичерпне джерело скарг громадян, запевнень  у виправленні подібного стану речей і дійсних старань організацій у приведенні у відповідність всього механізму забезпечення людей водою. Але невеликі зміни на краще (збільшився часовий графік водопостачання в Ужгороді), таки залишаються невеликими.

Особливо це відчутно у літній період.

В чому ж суть проблеми? І які виходи є із даної ситуації?

Одною із основних проблем водопостачання є незадовільний стан міського водопроводу.

Тих мізерних коштів, які держава залишає у міському бюджеті не вистачає навіть на те щоб підтримувати міський водопровід у належному стані.

Крім того, більше третини води, яка поступає щоденно в Ужгород – це не обліковане використання – крадіжка води шляхом нелегального підключення до міського водопроводу і самовільного користування водою.

Якщо вважати, що вода зникає з-за прориву водопроводу або зношеності комунікацій, то в Ужгороді повинен стояти 10 см. шар води. Ми цього не бачимо, отже справа не в комунікаціях.

Співробітники міського водоканалу щомісячно виявляють факти незаконного використання послугами водопостачання без оформлення документів.

Але частіше всього до порушення закону вдаються якраз ті, хто  мав би наглядати за законністю.

Зокрема, як приклад, полковник СБУ Володимир Лизанець у своєму приватному «СПА – салоні» здійснив незаконне підключення до міського водопроводу і більше 6 років користується водою для поливу та технічних цілей безкоштовно. І таких прикладів сотні.

З метою виявлення несанкціонованих підключень, або невідповідності даних в показниках лічильників співробітники водоканалу розбили Ужгород на символічні зони, які будуть поступово проробляти.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!