В Ужгороді молитимуться українською мовою

8
0

в Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія впроваджено почергове читання ранкових та вечірніх молитов церковнослов’янською та українською мовами. До цього часу молитви вичитувались тільки церковнослов’янською мовою.

 

Відповідно до рішення Педагогічної ради від 6 лютого ц.р. і благословення ректора академії, професора архімандрита Віктора (Бедь) за попереднім узгодженням із Блаженнійшим Володимиром, Митрополитом Київським і всієї України, Предстоятелем Української Православної Церкви, в Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія впроваджено почергове читання ранкових та вечірніх молитов церковнослов’янською та українською мовами (до цього часу молитви вичитувались тільки церковнослов’янською мовою).
 
Вичитка молитов українською мовою надасть студентам-богословам більш усвідомлено розуміти зміст молитовних текстів своєю материнською мовою і відповідно буде доброю навчальною практикою для подальшого пастирського служіння на приходах Української Православної Церкви, де богослужіння здійснюються не тільки церковнослов’янською мовою, але й українською.
 
Для належного забезпечення цього процесу, в академії було підготовлено до друку та видано молитовний Регламент церковнослов’янською та українською мовами.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також