В Ужгороді на Масляну спалять "зимову мару"

8
0

13 лютого в Ужгороді відбудеться свято «Масляна-2010», а 14 лютого - масштабно відзначатимуть День святого Валентина. Організатори - Закарпатська ліга КВК, кафедра туризму УжНУ та Корпорація свят «Нє понял».

Як повідомив Сергій Денисенко, один з організаторів, ужгородці вирішили провести зиму весело та смачно, а відтак розпочати передвеликодній піст. «13 лютого у Боздоському парку Ужгорода за плановані народні гуляння, розваги, конкурси з призами та встановлення нових рекордів до Книги рекордів Закарпаття, - зазначив Сергій Денисенко, - всіх охочих запрошуємо пригощатися млинцями, по-закарпатськи - палачінтами, а також дегустувати закарпатські вина та мед».

Свято розпочнеться об 11 годині і триватиме до вечора – коли відбудеться останнє дійство –спалення «зимової мари». У Боздоському парку навіть залишився велетенський стовп, який використовували востаннє 18 років тому для традиційної розваги: сміливці залазили на саму верхівку аби зняти подарунок.

За словами ще одного організатора, завідувача кафедри Федора Шандора, хоча Масляна – не є традиційним святом для мешканців Західної України, проте чимало національних меншин в Закарпатті щороку масштабно його відзначають. «Словаки святкують Фашінги, угорці –Форшунги, росіяни відповідно Масляну, - коментує Федір Шандор. - Тим більше, що цього року великодній піст співпадає і у православних і у католиків».

Вже наступного дня, 14 лютого, організатори запрошують ужгородців та гостей міста на пішохідний міст, де відбудеться змагання на найкращу композицію з повітряних кульок. Закохані повинні будуть прив’язати власні роботи до мосту, о 12.30 спеціальне журі визначить переможців. Минулого року у цей день змагалися на оформлення найцікавішого замка, який чіпляли на перила. Нині таких виробів на мості більше 200.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також