В Ужгороді на Великдень відкриють пам'ятник Святому Яну Непомуцькому (ФОТО)

2
0

20 квітня стало останнім днем, проведеним скульптурою Яна Непомуцького у майстерні скульптора. 21 квітня її було встановлено на постамент, де за три дні буде урочисто відкрито. Під час встановлення скульптури, групою, причетною до виготовлення пам’ятника, була закладена капсула із посланням ужгородцям майбутніх поколінь.

У посланні не вказано жодних імен, стоять лише підписи. Підписи меценатів, авторів цього твору, поруч із підписами тих, хто лише на кілька годин долучився до творення пам’ятника, але таким чином виявив свою добру волю і небайдужість. Саме вони, до речі, і придумали «закладення капсули». Тому ми написали тест, запечтали його у герметичний футляр і сховали. Куди – не скажемо, щоби не провокувати «пошуковців» видобути його передчасно. :) Ну а послання, ймовірно, прочитають ужгородці майбутнього.

Попереду ще встановлення купола, який буде закріплено вже після офіційного відкриття скульптури. Кузні мало трьох днів, щоб викувати таку ажурну деталь і тому вирішили не поспішати. Але до дня освячення комплексу, його буде повністю закінчено.

Пам’ятник Святому Яну Непомуцькому в Ужгороді відкриють на Великдень. 24 квітня, о 16-ій годині на Кальварії відкриють монумент Яну Непомуцькому – святому, котрого можна вважати покровителем Ужгорода. Його пам'ятник був першим меморіалом просто неба, встановленим у місті – близько 250 років тому.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також