В Ужгороді нагородили переможців IV етапу Веукраїнських олімпіад

12
0

Сьогодні в Ужгороді відбулося розширене засідання колегії департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА. Участь в її роботі взяли освітяни з усіх куточків краю. Від обласної ради участь в заході взяв керуючий справами виконавчого апарату ради Михайло Попович.

У фойє ПАДІЮНу до початку роботи колегії було розгорнуто виставку робіт учнів шкіл «Мій рідний край», яка проводиться спільно з чеським краєм Височина.

На початку колегії відбулося нагородження учнів, які стали переможцями IV етапу Веукраїнських предметних олімпіад, та вчителів, які їх навчали, та переможців III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Нагороди голова вручали голова ОДА Валерій Лунченко та керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Поповович.

На колегії йшлося про підготовку навчальних закладів до нового навчального року.

Влітку на черговій сесії облради з метою покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, створення належних умов для здобуття якісної освіти з обласного бюджету було додатково виділено районам та містам області 18 млн. 400 тис. грн.

Також, обласна рада активно працює над залученням додаткових коштів для поліпшення матеріальної бази шкіл та дошкільних закладів. З цією метою  використовуються можливості транскордонної співпраці, участь у програмах  партнерства Європейського Союзу та інших міжнародних фінансових установ. Так, у 2012-2013 роках в рамках Угоди між Закарпатською обласною радою та Міністерством закордонних справ Угорщини по Програмі Східного партнерства ЄС у навчальних і дошкільних закладах області реалізовано понад 70 проектів з енергозбереження, ремонту приміщень та  інших заходів на загальну суму понад 18 мільйонів гривень. При цьому до виконання цієї угоди були задіяні 13 адміністративно-територіальних одиниць. Майже 30 таких проектів у освітній сфері за угодою з МЗС Угорщини буде реалізовано нинішнього року на суму понад 8 млн. гривень, пише прес-служба Закарпастької облради.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також