В Ужгороді нарешті буде жива ялинка, а не збірна конструкція

17
7

Щоправда, поки міський голова Віктор Погорєлов не визначився, яка саме. Мер обирає серед двох красунь.

У понеділок, 13 грудня на Театральній площі в Ужгороді має бути встановлена головна новорічна ялинка міста. Цього ж дня її розпочнуть прикрашати, аби 17 грудня, на День Святого Миколая урочисто запалити красуню.

Як стало відомо порталу «Мукачево.net», в Ужгородському міськвиконкомі вже написали листа в Небесну канцелярію з проханням забезпечити гарну зимову погоду.

Втім, інтригою залишається, яка саме ялинка прикрасить центральну площу міста. Поки відомо, що ялинку ужгороду подарують самі ж ужгородці. Тобто, красуню обирають з тих, які ростуть у приватному секторі. Спершу було близько 15 кандидатур. Зараз – дві, 13 і 15 метрів заввишки.

До цього, кілька років поспіль головна ялинка Ужгорода являла собою збірну конструкцію. Цьогоріч нарешті в обласному центрі постане жива ялинка. Її прикрасять виробами школярів, які переможуть у конкурсі на крашу ялинкову прикрасу. Найкрасивішу іграшку почеплять Миколайчики – учасники параду помічників Святого Миколая.

Коментарі

К
КРАЕЗНАВЕЦЬ

Олухи!!! елку ищут для города только ту которая красивая и подойдет по высотье. и срубят ее с согласия самих жытельей или хозяев и в том случае если она мешает или есть угроза ее паденния.те люди которым повезет дать свою красавицу на театральную площадь должны гордится тем что ель будет радовать своей красотой тысячи людей и малешей на период праздников.

ТД
Тужанський Дмитро

До Володимира: Я абсолютно згоден з Вами. Але у даному випадку йдеться про певний, доволі високий рівень свідомості та самоусвідомлення як людини, мешканця планети, екологічного агента і т.д. Я трошки це вивчав. Це вже рівень постмодерної свідомості. Якщо пояснювати суто соціологічно, то рівень життя в Україні не дозволяє людям мислити на цьому рівні. Іншими словами, треба спершу домогтися, аби люди не паразитували на державі, не переходили і не їздили на червоне світло, не підсовували і брали хабара при ліпшій нагоді і т.д. Може вже і опісля заговорять і про синтетичний, а не хутряний одяг, про конструкції, а не живі ялинки. Ось є новина що до свят мільйон продадуть.

ГВ
Гвоздьо Володимир

Доречний "нік" для подібного коменту -) Тему "розділові знаки" Ви у школі явно прогуляли-)))

К
Клоун

Коментар Володимира № 1 ..у той час як у цивілізованому світі пропагують відмову від масової вирубки ялинок під НР, в Ужгороді відмовляються від каркасної... Через 5 хвилин Коментар Володимира № 2 ..НР - це коли ЖИВА ялинка. Панове,визначтесь!

ГВ
Гвоздьо Володимир

Дім, суть не у конструкції і не у сорті ялинок. Суть то у знаковості - міська ялинка ЖИВА/ЗРУБАНА. Не думаю що кожному дітлахові стануть пояснювати що то за сорт і який там корінь. Разом з тим, дитина росте і у свідомості відкладається - справжній (а дитячий НР завжди "найсправжніший") НР - це коли ЖИВА ялинка. Щось типу пострадянського "мандаринового" синдрому на НР у дітей 70-х/80-х...

ТД
Тужанський Дмитро

У даному випадку, насправді, інший контекст - який ми свідомо уникнули в новині. В Ужгороді обирають серед так званих "голубих" ялинок, які ростуть у приватному секторі. Корінь у них дуже слабкий, особливо у літніх дерев. У разі потужних дощів та вітру дерево може впасти і принести шкоду. Саме з таких дерев обирають. Особисто я не є прихильником встановлення живих ялинок, хоча дещо критично ставлюся до плазування перед західними трендами у свідомості, у той час як у Карпатах продовжують рубати дерева. У той же час, я бачив ту конструкцію минулого року... без коментарів

ГВ
Гвоздьо Володимир

Хм. У той час як все Закарпаття плаває і не в останню чергу від безконтрольної вирубки Карпат, у той час як у цивілізованому світі пропагують відмову від масової вирубки ялинок під НР, в Ужгороді відмовляються від каркасної... Ну все у нас через...

Читайте також