В Ужгороді найменші черги в дитсадки

10
0

Першого вересня в Україні навчальний рік починається не лише для школярів та студентів. Потурбуватися про подальший розвиток своїх дітей мають і батьки дошкільнят, адже не кожен може підготувати свого малюка до школи самостійно. Тож постає питання влаштування дитини у дитячий дошкільний заклад.

 

Власні кореспонденти дізналися, наскільки легко вирішити цю проблему у різних регіонах України.
 
Найбільша черга в дитячі садочки обласних центрів зафіксована у Львові. 20 тисяч малюків, а це майже половина дітей дошкільного віку, не можуть скористатися дошкільними закладами. Це й не дивно: у місті працює 106 садочків, яких не вистачає на всіх бажаючих. Для порівняння: у Донецьку приблизно на таку ж кількість дітей працює на 73 садки більше.
 
 На другому і третьому місці за довжиною черг - Севастополь та Сімферополь (7500 та 6000 відповідно).
 
 Черги з двох до трьох тисяч осіб існують у Дніпропетровську (1195), Івано-Франківську (2300), Миколаєві (2500) та Запоріжжі (2993). Щоб не залишитися за бортом дошкільної освіти, батьки змушені подбати про місце в дитсадку для своєї дитини ледь не з дня її народження.
 
 Проте не всюди ситуація така невтішна. У Житомирі, Луганську, Сумах, Харкові та Херсоні проблем із влаштуванням дітей у дошкільні заклади не існує. А у двох містах - Ужгороді та Чернівцях - не лише немає черг, а є вільні місця. При цьому керівництво міських управлінь освіти не приховує, що навіть у благополучних регіонах переповнені групи, а також навчання і виховання у навчальному закладі не за місцем проживання залишаються реаліями життя українських дошкільнят та їх батьків.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також