В Ужгороді не працює близько 10 ліфтів

4
1

Вже близько року мешканці більше 10 багатоповерхівок піднімаються до квартири пішки по сходах , а ліфти залишаються тільки прикрасою в будівлі, адже перестали подавати ознаки життя. …Відключення ліфтів пов’язане з закінченням терміну експлуатації -25 років. Загалом було відключено близько 70 ліфтів, 42 з них уже працюють .

 

Технічна перевірка ліфтів потребує багато коштів, котрих міська влада так і не назбирала протягом року. 
 
У 42 багатоповерхівках міста перестали подавати ознаки життя близько 70 ліфтів. Споруджували ці будинки всередині 80-х років. Кожні 25 років ліфти потребують повної технічної перевірки, тож термін експлуатації більшості з них в Ужгородських багатоповерхівках закінчився. Технічна перевірка кожного ліфта потребує близько 4 тисяч гривень.
 
На сьогодні КП «Ужгородліфт» не має таких коштів. Адже більшість будинків боргують сплату за послуги. В минулого році 42 ліфти в обласному центрі були приведені до ладу. Та мешканці близько 10 будинків ще продовжують підніматися пішки. Неодноразово мешканці будинку по Генерала Свободи зверталися до КП «Ужгородліфт», з проханням навести лад з ліфтами і пригадують випадок, коли, піднімаючись сходами, померла людина. Жителі боргують за послуги більше 9 тисяч гривень. Хоч міська влада обіцяла допомогти КП «Ужгородліфт», та поки що коштів нема.
 
Також від початку року ціна на користування ліфтом зросла на 50%. Жителі продовжують сплачувати за тарифами, встановленими ще за Радянського Союзу, на сьогодні це 55 копійок за метр квадратний. Нещодавно в місті ввели в експлуатацію нову для обласного центру карткову систему оплати за користування ліфтом. Мешканці будинку раз на місяць перераховують кошти на картковий рахунок і сплачують авансом за 100 проїздів

Коментарі

П
Правда

Ліфти розкрали, оплату беруть за квадратні метри (все одно квадратим метрам ліфти не потрібні). А люди хай платять.

Читайте також