В Ужгороді невідомі одягнули на пам'ятник Петефі брудне лахміття (ФОТО)

23
5

Вчора у мережі Фейсбук було опубілковано фото пам’ятника відомого угорського поета Шандору Петефі, що встановлено в Ужгороді, на якого невідомі одягнули розірвані та брудні лахміття.

Прикметно, що сталася ця провокація як раз після резонансних маршів українських націоналістів в Ужгороді та Берегові.

Також цікаво є те, що світлини опублікував "активіст" Іван Данцко, відомий своєю участю у неоднозначних та часом провокаційних акціях.

"Навіть не буду вгадувати, хто це зробив, а лише задам ще одне запитання, що окрім боротьби з пам'ятниками в цих людей не має інших проблем?", - написав Данацко на своїй сторінці.

Нагадаємо, що пам'ятники Шандору Петефі в Ужгороді та Берегові постійно піддаються нападам з боку вандалів.

У 2009 році статую поета в Ужгороді облили фарбою. А в ніч з 14 на 15 квітня 2011 року у скульптури, яка є однією з візитівок найзахіднішого обласного центру України, невідомі відрізали шаблю.

У 2013 році навколо пам'ятника знесено огорожу.

А у Берегові 23 квітня, вночі стався черговий підпал пам’ятника Шандору Петефі, що розташований у Берегові, на площі Ференца ІІ Ракоці.

У 2016 році невідомі знову відламали шаблю національному герою Угорщини.

На прохання консульства Угорщини в Ужгороді на площі Петефі встановили камери спостереження. Отже, є вірогідність, що цього разу вандалів буде затримано і покарано.

Коментарі

ДБ
до бачыя

Ти Загальний дестрофік

Б
Бачі

Вихід один - вернути площі Петефі в Ужгороді історичну назву, яка була при чехословаках. Саме при них площа стала окрасою міста. А при мадярах була болотом... Перша назва була площа Торгова; Друга - площа Орлина. Третя - площа Кошута. Четверта (при чехословаках) - площа Томаша Масарика (там був і його пам'ятник, який мадяри, коли вернулися зруйнували і вернули назву Кошута). Потім комуністи назвали її площею сталіна. Коли сталін здох, площа отримала назву Воз'єднання...(особисто я би відновив цю назву, в честь воз'єднання закарпатських русинів-українців із своїми етнічними браттями)... Лише при незалежній Україні, якісь дебіли назвали її площею Петефі, бо він один раз приїхав в Ужгород і побухав у корчмі на цій площі, а потім пообсерав Ужгород: " Ужгород надзвичайно погане місто. Брудне й неохайне. Якраз таке, як п'яна людина, котра впала в калюжу й тепер брудна, хитаючись, іде додому", писав Шандор Петефі.Правда, він забув написати,що при мадярах усе Закарпаття було у такому стані.

В
василю

Убийся !!

Z
Zoltan

Васильку: Сковорода має памятник у Токаї, Шевченко у Будапешті

В
Василь

>> У 2016 році невідомі знову відламали шаблю національному герою Угорщини. Нехай встановлюють памятники національним героям Угорщини в самій Угорщині. Тоді не буде ні "провокацій" ні "вандалів". А то впеканили національного героя який поневолював Закарпаття в самому центрі обласного центру і сподіваються на якусь іншу реакцію.

Читайте також