В Ужгороді обговорили "газові" питання (ВІДЕО)

7
0

В Ужгороді пройшла перша зустріч керівництва мерії, представників Закарпатгазу та власників підвідних газопроводів – голів кооперативів, ОСББ. Обговорили на зустрічі нововведення, що стосується передачі підвідних газових мереж на баланс міської громади з подальшим взяттям на обслуговування "Закарпатгазом".

На зустріч із керівництвом міста та представниками ПАТ «Закарпатгаз» запросили власників підвідних газових мереж, представників кооперативів, ОСББ. Говорили про недоліки в обслуговуванні газових мереж. Представники міської влади наголосили: газові мережі повинні обслуговувати якісно, аби запобігти небезпечним ситуаціям, тож запропонували власникам газових мереж, передати їх у власність міста та на баланс «Закарпатгазу». Втім, це підприємство, за останньою інформацією, на межі банкрутства.

Власники газових мереж кажуть, колись, встановлюючи підвідну мережу, витратили чимало коштів, тепер їх практично примушують подарувати ці гроші міській раді за безкоштовне обслуговування практично збанкрутілої газової служби. Такий обмін їх не влаштовує. Більшість підприємців не виключають варіанту, що до їхніх мереж потім будуть самовільно підключати інші кооперативи чи підприємства.

                                 

Хоча заступник голови правління "Закарпатгазу" запевняє в іншому. Запропонували підприємцям й інший варіант:у разі відмови передавати у власність міста свої мережі, вони повинні заключити договір про їх платне технічне обслуговування представництвом ПАТ «Закарпатгаз». Ігор Оленчук – представник району Червениця, каже, що кілька років тому заключив договір на обслуговування «Закарпатгазом» підвідних мереж району, за це сплачує щорічно 4 тисячі гривень За час укладення договору представники газової служби жодного разу не з’явилися для перевірки.

Тому, каже, не бачить сенсу угоди. Говорили підприємці й про завищені ціни. Підприємці не дуже довіряють представникам газової служби, адже чули про скрутне становище установи, тому не виключають, що через деякий час знайдуться нові акціонери, які викуплять підприємство, тоді їхні мережі опиняться незрозуміло в кого. Вважають, що міській раді ці мережі потрібні для продажу.

Підприємці запропонували представникам газового господарства чи міської ради викупити чи орендувати їх підвідні мережі. Та дослухатися до таких пропозицій ніхто не збирався Як зазначив заступник голови правління з питань виробництва та розвитку ПАТ "Закарпатгаз" Євген Полуницький, наприкінці опалювального сезону припинять подачу газу в газопроводи, які не знаходяться на обслуговуванні його організації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також