В Ужгороді обговорили підготовку ПТУ до навчального року

6
0

Відповідно до наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 23.05.2011 року № 391 „Про підготовку та організований початок 2011-2012 навчального року” 17 серпня в управлінні освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації відбулася нарада керівників професійно-технічних навчальних закладів області.

Нараду проводив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації М. Мотильчак. У ній взяли участь заступники начальника управління Г. Сопкова і М. Павлюк, директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Закарпатській області В. Тороній, завідувач сектора професійно-технічної освіти О. Довганич.

М. Мотильчак довів до присутніх завдання галузі на 2011-2012 навчальний рік, звернув увагу керівників на підготовку навчальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період.

Директори професійно-технічних навчальних закладів проінформували присутніх про стан виконання плану державного замовлення на підготовку кваліфікованих робітничих кадрів, роботу, проведену з підготовки до осінньо-зимового періоду, готовність навчальних закладів до початку навчального року.

Заступник начальника управління Г. Сопкова проаналізувала роботу веб-сайтів професійно-технічних навчальних закладів, їх зміст, наповнюваність і поновлення, звернула увагу керівників на планування роботи навчального закладу і своєчасне інформування управління освіти і науки облдержадміністрації, проведення атестації педагогічних працівників, її відповідність вимогам чинного Положення.
Про порядок, вимоги щодо складання та подання тарифікаційних списків професійно-технічних навчальних закладів розповіла М. Павлюк.
Директор навчально-методичного центру В.Тороній ознайомив керівників з Типовою базисною структурою навчальних планів для здійснення професійно-технічного навчання, перепідготовки і підвищення кваліфікації за робітничими професіями.
О. Довганич наголосила на необхідності посилення профілактичної роботи з питань запобігання травматизму та правил охорони праці, належного погодження з відповідними установами Актів готовності професійно-технічних навчальних закладів до роботи в новому навчальному році і своєчасне їх подання до управління освіти і науки.

На нараді погоджено кандидатуру В.Чепіжака, викладача спецдисциплін Вищого професійного училища № 3 міста Мукачева на нагородження його обласною педагогічною премією імені Августина Волошина.

Віктора Кощака, голову ради директорів професійно-технічних навчальних закладів області, директора Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування, рекомендовано включити до складу делегації на Всеукраїнський з’їзд працівників освіти.

За результатами наради прийнято рішення винести проблемні питання на обговорення розширеної колегії управління освіти і науки облдержадміністрації та заслухати їх на засіданні регіональної Міжгалузевої ради професійно-технічної освіти з метою їх вирішення на державному рівні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також