В Ужгороді обговорили права національних меншин

10
0

На Закарпатті проживають представники понад 100 національностей. У зв’язку з цим, 1 жовтня в Ужгороді проходить виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Члени комітету вирішили  безпосередньо на місці ознайомитись із нинішнім становищем, умовами життя, забезпеченням освітніх, мовних, культурно-мистецьких, інформаційних та інших потреб національних меншин Закарпаття. Результати засідання вплинуть на подальшу законотворчу діяльність Комітету у цьому напрямку. повідомляє прес-служба Закарпатської обласної організації Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка".

«В роботі Комітету ми обрали новий формат, коли законопроекти, які є найбільш резонансними для нашої країни ми намагаємося обговорювати в присутності експертів і громадських активістів. Питання національних меншин є одним з найбільш пріоритетних в нашому Комітеті, а тому потребує вивчення безпосередньо на місці. На сьогодні нам потрібна не тільки оцінка практичної реалізації законодавства з цього питання, а й оцінка його відповідності стандартам Європейського Союзу, асоційованим членом якого наша держава, я сподіваюся, незабаром стане», - зазначив голова Комітету Валерій Пацкан (фракція «УДАР»).

Депутат повідомив, що також під час засідання розглядатимуться питання, пов’язані з застосуванням законодавства України про біженців.
«Ми перебуваємо у прикордонному регіоні нашої держави, де повною мірою окреслюються проблеми міграції, надання притулку та додаткового захисту. У зв’язку з цим, Комітет вирішив розглянути питання щодо стану імплементації законодавства з питань біженців, осіб, що потребують додаткового та тимчасового захисту у західних прикордонних областях України – областях, які безпосередньо межують з Європейським Союзом», - сказав Пацкан.

Участь у засідання беруть народні депутати України,  представники міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівники Закарпатської обласної ради та обласної державної адміністрації, представники дипломатичного корпусу, фахівці та експерти, представники громадськості,  представники національних товариств Закарпаття.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також