В Ужгороді обговорили проблеми в роботі дозвільних центрів

7
0

У четвер, 19 січня, під головуванням очільника краю Олександра Ледиди відбулось засідання обласного комітету з економічних реформ. У роботі взяли участь заступник начальника управління дозвільної системи у сфері господарської діяльності Департаменту державної регуляторної політики та розвитку підприємництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олена Лепіска та ужгородський міський голова Віктор Погорелов, заступники керівника області, начальники обласних управлінь.

 

Наразі законом визначено більше 140 документів, які мають видавати дозвільні центри. Адже вже у 2012 році одноосібне право на видачу таких документів мають місцеві та регіональні дозвільні центри. Нагадаємо, в області такі установи вже створено. А Закарпатський регіональний дозвільний центр діє на базі Ужгородського. 

Перша частина обговорення стосувалась, здебільшого, організації якісної роботи дозвільних центрів у районах. Серед головних проблем – брак кадрів та нестача грошей. У бюджетах деяких адміністративно-територіальних одиниць кошти на облаштування дозвільних центрів не передбачені взагалі. А, оскільки вимоги до кандидатів на посади держреєстраторів є такими, що стаж роботи на державній службі має бути щонайменше 3 роки, проблеми виникають і з кадрами. У деяких, невеликих, районах (до прикладу, Великоберезнянському та Перечинському) дозвільні центри планують об’єднати в один.  Це дасть змогу оптимізувати роботу, зекономити кошти та максимально спростити роботу державних реєстраторів.

– Сьогодні ми зібрались тут, щоб обговорити такі проблемні моменти та знайти способи їх вирішення. Адже ніхто не каже, що закон ідеальний. Його треба адаптувати під реалії кожного регіону. У будь-якому разі, наше спільне завдання – організувавши правильну роботу дозвільних центрів так, щоб максимально спростити процес отримання документів бізнесу та інвесторам. Тому чекаємо на Ваші пропозиції, - наголосила   заступник начальника управління дозвільної системи у сфері господарської діяльності Департаменту державної регуляторної політики та розвитку підприємництва Олена Лепіска.

– Усі проблеми треба вирішувати у робочому порядку. Адже дозвільні центри вже працюють. Тому звертаюсь до керівників районів та міст – передбачайте кошти на облаштування приміщень дозвільних центрів та роботу людей. Маємо виконувати завдання Президента та створювати європейські умови ведення бізнесу, - зауважив Олександр Ледида.

Другу частину засідання провели вже безпосередньо у приміщенні Ужгородського (регіонального) дозвільного центру, який знаходить у кількох кроках від будівлі міськвиконкому, – в самому центрі Ужгорода. Охочі змогли ознайомитись з умовами роботи державних реєстраторів, обмінятись досвідом та надати пропозиції щодо вдосконалення діяльності дозвільних центрів. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також