В Ужгороді обговорили питання люстрації влади (ФОТО)

12
7

На прес-конференцію зібралися представники всіх політсил, громадських організацій та прості активісти, які брали участь у революційних рухах в Закарпатті.

Розпочалася вона з невеликого скандалу. Частина активістів заявила організаторам прес-конференції, що їх не хочуть чути.

Тим не менше Юрій Світлик перерахував всіх присутніх. Отож по суті на прес-конференцію зявилися представники Автомайдану, Народної Самооборони, партій Удар, Свобода, організації Карпатська Січ, Правого Сектору, студентського активу, багатьох громадських організацій міста тощо.

З’явився, наприклад і голодуючий Павло Нечаєв та ректор Віктор Бедь.

Розпочалося обговорення з виступу керівника «Просвіти» Володимира Піпаша. Він запропонував для уникнення конфліктів розглянути питання люстрації на народному віче, адже революцію проводили саме рості люди. Згідно його проекту люстрацію слід проводити на громадських слуханнях за участі преси.

Інші активісти запропонували банально ввести певні критерії люстрації, як от «кагебіст, кучміст, олігархіст» і т.п.

Василь Маняк постарався заспокоїти суперечки, зазначивши, що люстрація – спільна справа і ніхто не має право самостійно перейняти на себе функції люстраційного комітету. На його думку, повинно відібрати поважних людей, а не популістів, яких би всі поважали та слухали, а головне, яким би довіряли.

Представники афганців зазначили, що зараз головне уникнути перефарбування політсил, адже люди які крали під крилом Партії Регіонів, крастимуть і будучи в опозиційних партіях.

Закликали також скинути закарпатських олігархів, митників, продажних правоохоронців, продажних депутатів.

Олександр Сачко від імені Правого Сектору закликав всіх заплямованих кров’ю самостійно вийти з політики для уникнення конфліктів.
Озвучили і пропозицію привести до керівництва молодь.

Прозвучали також пропозиції створити тимчасовий координаційний уряд Закарпаття, який би координував дії всіх активістів.

Зрештою активісти оголосили, що прес-конференція була покликана виявити настрої та підтримку активістів, а також вивести певний план дій щодо порядку люстрації. Тим не менше конкретних плнів озвучено так і не було.

Мукачево.net

Коментарі

X
Ximik

Скажіть будьте такі ласкаві чому не вписали таких відомих керівників як заступник директора департаменту - начальник управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти - СОПКОВА Ганна Іванівна (яку за неофіційними даними хочуть вліпити замість Кляпк-ки) та заступник директора департаменту - начальник управління вищої, професійно-технічної освіти та науки - ТОРОНІЙ Валерій Емеріхович. Ця парочка на думку більшості відома своїм зверхнім, зневажливим і надмірним ставленням над рядовими працівниками освіти. Перша жорстоко і надмірно поводиться з вчителями шкіл, особливо жіночої статі районів Закарпатської області, другий своїми "реформами" і "оптимізацією" фактично знищив професійно-технічну освіту області. На нашу думку ці "заступники" не мають морального права займати не те що теперішні посади, а й будь-які інші у сфері освіти. У Кляп Мар’яни Іванівни хоч мозок на місці.

0
007

ДРУЗІ! ВИ ЗАБУЛИ ЗА КУМА ЛЕДИДИ- КРИЦЬКОГО Є.Т. ГОЛОВУ УЖГОРОДСЬКОЇ РАЙОНННОЇ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, КУРАТОРА КАДРОВИХ ПИТАНЬ В РАЙОНІ,ВІН ЖЄ ГОЛОВА СЕРЕДНЯНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЯКИЙ ЗА РІЗНИМИ СХЕМАМИ НЕЗАКОННО ПРИБРАВ ДО РУК ЦЕНТР СЕРЕДНЬОГО, ЗЕМЛІ АГРОФІРМИ ЛЕАНКА, ПІЩЕКОМБІНАТ, ТА ІНШЕ ЧЕРЕЗ ПІДСТАВНИХ ОСІБ.

Я
я

А ще забули про Довганича василя, заступника Ужгородського МВ УМВС, цього хабарника чомусь усі пропускають мимо - хитрий мабуть!!! Чи може чесний міліціонер придбати та побудувати ВЕЛИКИЙ будинок у найдорожчому пригороді Ужгорода! (Сторожниця) Чи можливо Він придбав усе на одну зарплату? Ставши заступником по кадрах - такса в міськвідділі виросла в рази! Мало йому? Вилизує задниці то одним то іншим своїм керівникам, прикривається їхніми іменами, а сам гребе гроші лопатою, його керівники можливо і не в курсі! Не забувайте й про інших заступників міських та районних відділів міліції! Не лише про їхнє старше керівнийтво! ПОВНА ЛЮСТРАЦІЯ ВЛАДИ НА ЗАКАРПАТТІ!!! сЛАВА УКРАЇНІ!

П
перечинець

А що на прес конференціі робить Іполітов Тарас-прихвостень Качура І І-депутата від ригів.Іполітов по наказах Качура обікрав псіх.інтернат,за що був позбавлений волі,а зараз повернувся на це саме місце роботи і продовжує обкрадати псіхічно хворих

Ф
Фоштер

Не сци, Володька. Не наглійте, і все буде пучком.

В
Володька

В Україні не революція а воєнна інтервенція США і Германії, на київських вулицях є не тільки мирні демонстранти але і боєвики, і дальше буде відбуватися геноцид українського руськомовного населення - уже і відбувається. http://www.youtube.com/watch?v=8zi1oyftb7A http://youtu.be/2yg1rXMSjFk

Р
Рахівський

Терміново при змінах треба зачистити та закрити в казимати працівників карного розшуку УВД убозу ужгородського міськвідділу та райвідділу, які кришували кримінальні угруповання по зачистці домів та квартир Ужгородщини діливши з ними гонорари.Скоти лешко кувик, кириканич, улинець, стефанишин зять гол. апел. суду корупціонера крегула, який разом із варцабою буковчаником немешом россохою замяли пограбування жителя Ужгородського району на 40 000 доларів працівниками карного розшуку яких затримали при поділі гонорару із злочинцями у Франкківську київські убозівці.Категорично не можна запускати в домівки працівників карного розшуку тому, що вас через декілька днів пограбують. Нехай скоти здохнуть і знають що люди їм не пробачать. Закарпаття повинно знати скотів у погонах. Слава героям які загинули на майдані!!!!!!!!!!!

Читайте також