В Ужгороді обговорили транспортне сполучення Європи та України (ВІДЕО)

12
0

"RoadMasterPlan" – новий проект економічної інтеграції прикордонних регіонів, який підтримує та фінансує Вишеградська четвірка. Мета проекту – налагодити транспортне сполучення Європи та України. В обласному центрі громадськість та журналістів ознайомили із запланованими заходами в рамках проекту.

Під час прес-конференції громадськість і журналістів ознайомили із запланованими заходами  в рамках проекту із розробки логістичної розв’язки в регіоні шляхом розбудови доріг за міжнародними стандартами. Зініціювали країни-партнерки Україна та Угорщина. Цей проект підтримує і фінансує Вишеградська четвірка. Він спрямований на інтеграцію України до співпраці.  Варто підкреслити,  що Угорська сторона  учасник процесу, вона дуже зацікавлена в налагодженні відносин з Україною. Уже вели розмови зі спеціалістами дорожньої справи в Ужгороді, адже в Угорщині будівництво вже незабаром розпочнуть.  Тепер готують обгрунтування для затвердження проекту Вишеградськогю четвіркою. Загалом мова йде про побудову на українській стороні доріг міжнародного стандарту. Мета проекту наразі – розробка економічного обгрунтування для автошляхів  державного значення. Магістраль бере початок в Італії,  йде через Францію й інші країни Європи. Закарпаття має з’єднати напрямки на Мукачево, Ужгород та Чоп. Звідти – далі.  Регіон потребує логістичної розв’язки перш за все для каміонів. Якщо з’єднають дороги, то це дозволить розвантажити вже існуючі.  А ще – збільшити транзит через Україну і з України. Щорічно 200 тисяч каміонів перетинають кордон, ще 130 тисяч перевантажують  на залізницю.

На угорській стороні вже все розпланували і навіть є екологічні дозволи.  На українській же – до паперів поки що не беруться, а готують лишень попередню документацію про оптимальне розміщення.  Передбачено фахове обговорення, міжнародна конференція,  власне, розробка проекту та його оприлюднення, що заплановане на лютий 2015-того.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також