В Ужгороді обиратимуть міні-міс «Чарівну перлинку»

8
0

вже вдесяте

12-13 грудня в ужгородському Палаці дітей та юнацтва «Падіюн» відбудеться десятий міський конкурс міні-міс «Чарівна перлинка». Про це сьогодні, 26 листопада, повідомив власкор ЗІКу.

Конкурс триватиме два дні, – розповіла під час прес-конференції його директор Олена Ассаул. Вона також зазначила, що 70% учасниць щорічного дійства «Чарівна перлинка», як правило, залишаються в «Падіюні», де відвідують гуртки з хореографії, гімнастики, вокалу, художнього мистецтва, кераміки тощо. За 10 років учасницями конкурсу були понад 100 дівчат.

Першого конкурсного дня дівчата матимуть такі виходи: самопрезентація, «Бабусина скринька» (слід віднайти вдома чи у родичів «ретроріч»), пародія на улюбленого співака чи актора, «Авангард» (вихід у костюмі з незвичного матеріалу за ідеєю дитини). А 13 грудня, у день святого Андрія, відбудеться гала-концерт, на якому оголосять переможницю та покажуть те, чого навчилися дівчата (як цьогорічні учасниці, так і переможниці попередніх років). До речі, ведучими будуть титуловані «перлинки» минулих конкурсів.

«Хоча це й конкурс, але дівчата не відчувають суперництво, вони працюють над програмою як єдина команда, стають по-справжньому дружніми. Навіть корону у результаті на сцені приміряє кожна», – наголосила директор «Паді юну» Світлана Ганущина.

Цього року у конкурсі візьмуть участь 10 дівчаток віком 6-7 років. Вони пройшли 2 відбіркові тури і всі десятеро вже вважаються переможницями. Набрати додаткові бали фіналісткам можуть допомогти батьки та дідусі з бабусями, якщо підготують художній номер (торік мами конкурсанток виконували кан-кан).

Спеціально до конкурсу дизайнер Світлана Українець пошила колекцію бальних суконь «класу люкс». «Щороку і з великим задоволенням ми одягаємо «перлинок» у сукні. Цього разу вкладено багато ручної роботи, сукні оздоблені вишивкою, мереживом, бісером, камінцями Сваровскі», – розповіла дизайнер. Володарка титулу «Чарівна перлинка–2009» отримає вишукану бальну сукню у подарунок.

Заступник директора «Падіюну» Галина Пендерецька зауважила: «Кожен з оргкомітету вкладає у цей конкурс свою душу. Відмінність нашого конкурсу від традиційних змагань краси полягає в тому, що з кожною дитиною багато працюють по-окремо, навчають новим вмінням, а також згуртовують як учасниць, так і їхніх батьків. У нас дійсно панує дружня атмосфера і діти це відчувають».

Переможниця одного з попередніх років Оксана Качмар розповіла журналістам, що завдяки участі у «Чарівній перлинці» набула впевненості та сміливості у виступах перед глядацьким залом. Після конкурсу дівчинка почала займатися вокалом, а також тут її помітила і запросила на заняття тренер з гімнастики. У результаті Оксана побувала на змаганнях майже у всіх областях України, а також здобула перемогу на конкурсі «Міс Дюймовочка Закарпаття».

А переможниця 2003 року Юлія Місяйло після «Чарівної перлинки» побувала ще на конкурсах в Артеку, Одесі, а також у Домініканській республіці, де здобула титул першої віце-міс «Міні-міс світу».

«Організатори конкурсу здійснюють маленький подвиг, адже у нинішніх умовах вони дарують дітям і нам свято. Для дівчат це свого роду путівка в життя, можливість побачити трохи більше, ніж зазвичай. Конкурс «Чарівна перлинка» надихає зробити світ красивим хоча б всередині себе», – зауважив один з членів журі конкурсу, майстер-кондитер міжнародного класу Валентин Штефаньо.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також