В Ужгороді офіційно відкрили першу ялинку (ФОТО)

21
6

Як зазначив проректор УжНу Федір Шандор, її можна назвати європейською.

Першу в Україні ялинку відкрили в честь дня святого Мікулаша, котрий традиційно відзначають цього дня римо-католики Закарпаття. Останніх за словами пана Шандора складають 20 % населення області. Раніше першу ялинку в країні відкривали в Берегові або інших містах з угорськомовним населенням.

Цього ж року в Ужгороді вирішили зробити цілих 2 ялинки: першу вже можна побачити на площі Петефі. Другу офіційно відкриють 19 грудня на день святого Миколая. До слова тоді ж відбудеться парад Миколаїв та Миколайчиків.

Щодо ялинки на площі Петефі, то її з трьох сторін оточують будиночки з пряниками ручної роботи. Ці будинки символізують 3 свята: день Мікулаша, Різдво та Новий Рік.

Біля ялинки також можна купити пряники, а довкола неї розташовані дитячі атракціони.

На святі відкриття ялинки були присутніми учні словацьких та угорських шкіл. Вони читали вірші та співали пісні.

Мукачево.net

Коментарі

З
ззуйтеся

... на жаль, на найбеспонтовішому майдані за всю гісторію цієї держави. Тиждень-два беззубих виступів, і все. Як убога йолка. Прикрасили, а на 8-березня ніхто й не пригадає.

Т
там

...там всі на майдані!

ТЖ
туда же

А другий наш коммент - де наміри срані....

Й
йолка

е-ее, добре хоч ялинка є, але Мукачеве (бувше ВО) в цьому плані буде про100 КРАЩЕ. А давайте ужгородську убогу ялиночку про100 коментами прикрасимо. Перший мій коммент - то є красна пані.

НБ
Не байдужий

Дуже цікаве рішення із приводу нової диспозиції ялинки! Дуже вдало вийшло!

Г
гуцул

уділи ялинку ,як бомжа в дешевий секонд.погрелий-сцука скорше здох би ніж розщедрився на нормальні прикраси для головної ялинки славетного міста УЖГОРОД

Читайте також