В Ужгороді оселився рідкісних птах чорна лелека (ВІДЕО)

17
9

Біля Ужа оселився рідкісний птах, чорного лелеку майже щодня можна побачити на річці біля транспортного мосту.

Унікальний птах занесений червоної книги. Загалом в Україні їх є близько 500 пар, із яких на Закарпатті, за словами орнітологів, мешкають 4 десятки.

Фахівці кажуть, через вирубування лісів та меліорацію угідь чисельність цих красивих пернатих з кожним роком зменшується, розповідають журналісти Телеканалу Sirius.

Молоді дерева на яких лелеки будують гнізда не витримують вагу. Гілки ламаються і гнізда з яйцями або пташенятами падають на землю.

— Ужгород, скоріш за все, якраз підходить йому тому, що є втрата природних біотопів, тобто немає місця де йому поселятись у дикій природі, бо взагалі він ніколи не був синантропом. Така прив'язка його до міста спостерігається лише останні роки - розповідає орнітолог Федір Куртяк.

Зазначимо, чорні лелеки прилітають в Ужгород вже не перший рік, їх бачили як минулого, так і позаминулого року

Коментарі

Ж
Жид

Шо маєш проти жидів?!

(
(•_•)

По-перше, хто сказав , що це жарт !? По-друге, навчись вiдрiзняти гумор, тупi фiглi вiд коротенькоi сатири ...довб@ний любитель вонючих капчоних !!!

Ж
Жид

Шуткую, несердіться...

ДН
До нижніх "розумників"

Який інтелект - такі і жарти.

(
(•_•)

До Ужгороду , як бачимо злiтаеться все чорне...Може це iндуський чорний лелека, який пiдкидуе чорних студентiв по унiверситетах ?! Вибачте , дуже талановитих чорних студентiв !

ДЖ
до Жид

у жида

УП
усьо просто

лапаемо біллих, красимо начорно, я скорі горобцю красив, і продавав як попугаю, а на тоту гуску много фарби йде.

Ж
Жид

У кого???

1
1

ого який великий ?

Читайте також