В Ужгороді, освітяни обговорювали шляхи вдосконалення методичної роботи (ФОТО)

30
0

«Організаційно-методичні аспекти роботи навчально-виховних закладів у 2013-2014 навчальному році» - така тема обласного інструктивно-методичного семінару завідувачів районних (міських) методкабінетів, що проходив 20 вересня на базі ЗІППО.

Тетяна Василівна Палько, директор Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, розпочала свій виступ із теплих слів вітання. У своєму виступі Тетяна Василівна вела мову про діяльність методичних кабінетів в реалізації сучасних освітніх завдань, розкрила можливості тісної співпраці між методичними кабінетами та відділами освіти райдержадміністрацій, взаєморозумінні, координації їхньої роботи, творчі перспективи. Також директор зазначила, що розробляється нове Положення про методкабінет, де передбачено вже штатні одиниці. Адже одним із наболілих організаційних питань є те, що кожен методист повинен відповідати за певну ланку роботи, тобто вести ті предмети,  у котрих він фахівець.

Директор розповіла присутнім про таку організацію науково-методичної роботи між інститутом післядипломної освіти та районними (міськими) методичними кабінетами, що розкриватиме творчий підхід, професійність, компетентність особисту та колег і дасть вагомі результати у роботі.

Також Тетяна Василівна зазначила, що використання інфрмційно-комунікаційних технологій становить невід’ємну частину ефективної, злагодженої роботи як педагога, так і методиста.

Виступ переріс у жваву дискусію, де кожен  намагався поділитися власним шляхом вирішення тієї чи іншої проблеми та почути від колег їхні думки, враження чи можливість вирішення певної робочої ситуації.

Учасники зібрання обговорили  низку важливих, актуальних питань, що безпосередньо пов’язані з професійною та управлінською діяльністю: організація методичної роботи в міжатестаційний період; профільне навчання в умовах сучасної школи; організаційно-методичний супровід курсової підготовки педагогічних працівників; організація та проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсу «Учитель року»; організаційно-методичні аспекти діяльності шкільних бібліотекарів в 2013/14 н. р.; організація  курсової підготовки педагогічних працівників за дистанційною формою навчання; результати ЗНО -  2013 у Закарпатській області; проведення моніторингових дослідження у 2013-2014 н.р.; організаційно-нормативний аспект діяльності методичних кабінетів.

На семінарі були присутні завідувачі методичними кабінетами всіх районів та міст Закарпатської області.

У рамках семінару відбулася презентація видань науково-педагогічних працівників інституту.

Керівники методичних служб отримали видання ЗІППО на електронних та  паперових носіях, серед яких результати ЗНО – 2013, «Організація методичної роботи в закладах освіти», «Підсумки Всеукраїнських учнівських олімпіад в Закарпатській області (2012-2013)» та «Календар методиста», що вийшли за сприяння директора інституту Палько Тетяни Василівни, завідувача та методистів кабінету  координаційно-методичної діяльності.

На завершення семінару Іван Васильович Лазар ознайомив із нормативними положеннями діяльності методичних кабінетів та побажав учасникам витримки, терпіння у нелегкій, але престижній роботі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також