В Ужгороді пікетували консульство Угорщини з провокаційними гаслами проти «мадярсько-московського сепаратизму» (ФОТО)

12
23

Акція пройшла учора, 13 квітня, і була заздалегідь проанонсована об’єднанням «Україна Соборна». Окрім цієї організації в акції взяли участь представники інших організацій – зокрема Християнсько-народної спілки Закарпаття, «Новий вогонь» і «Молодь Закарпаття» та інших. Усі ці назви мало-що скажуть пересічному закарпатцю. Загальна кількість протестуючих під консульством склала не більше 10 осіб.

Організатори назвали свою акцію мирним пікетом, і в якості мотиву називають чималу кількість «провокаційної інформації і заяв антиукраїнського спрямування зі сторони угорських пронацистських праворадикалів та промосковських політиків уряду Віктора Орбана в Угорщині». Отже, виступили, за їхніми словами, проти сепаратизму та антиукраїнської політики на Закарпатті.

– Представники цих угорських сил намагаються втручатись у внутрішні справи України, навмисно роздмухуючи різні провокаційні антиукраїнські Гасла, прикриваючись нібито турботою за громадян України угорської етнічної групи на Закарпатті, аж до створення угорської адміністративно-територіальної автономії, – йдеться у заяві ЗО "Україна Соборна".

Організатори акції заявляють, що таким чином передали послання від українців угорському народу – про те, що слід спільними зусиллями боротися проти політики Путіна та його політичного союзника Віктора Орбана, «які намагаються зіпсувати сусідські стосунки між Україною та Угорщиною».

Учасники мирної акції тримали в руках плакати з картою Закарпаття і портретами прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та президента Російської Фдерації Володимира Путіна та відповідними гаслами. Серед них:  «Угорці дружба Орбана і Путіна, це шлях до повернення в 1956 рік», «Невже угорці хочуть такої ж допомоги від Путіна, як отримали Україна і Сирія», «Закарпаття – це Українська земля», «Ні мадярсько-московському сепаратизму в Україні!» тощо.

Відвідувачі Генерального консульства Угорщини в місті Ужгороді у більшості не підтримали учасників акції, а деякі навіть з обуренням сприйняли подібні гасла. Представники консульства також не вийшли для спілкування з пікетуючими, а лише спостерігали за дійством через вікна.

Слід зауважити, що останні півроку в українсько-угорських відносинах дійсно відбувається пожвавлення, утім не тільки на рівні доволі неоднозначних та резонансних заяв різних політиків, а й у вигляді конструктивних зустрічей та діалогу перших осіб двох країн. Зокрема останній привід – вперше за 10 років відбулася зустріч українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав нацменшин.

Коментарі

В
Василь

До"*****" Розкажи про це своїм рогатим родичам-окупантам,розграбувавшим - з метою особистого,злочинного збагачення - всю індустрію,всi наукоємні і високо технологічні галузі економіки нашого Краю;які вбили -шляхом створення умов,несумісних з життєдіяльністю людського організму- 100.000 городян-закарпатців: управлінців,офіцерів,організаторів,ИТР,унікальних технічних фахівців. Тупі сiльськи скоти-терористи,по вам і вашим родичам-злодіям ст.111 УК України - "Держзрада" - iзплакалась вже давно...

ДМ
Діду Михайлу

Накінець ти зрозумів, що не руські винуваті в наших проблемах.

ДМ
дід Михайло

сепаратисти-це ті, що бігають з перевернутим прапором Русі, затаврованим хазарською тамгою-тризубом. сепаратисти - це ті, шо радіють статусу раба. http://osoznanieistinu.blogspot.com/p/blog-page_9184.html ЧЕМ ОПАСНЫ БИОМЕТРИЧЕСКИЕ ПАСПОРТА

Z
Zoltan

Молодые симпатичные люди. вели нсебя культурно. Правда консульство открылась на час позже и десятки людей не смогли сделать то что они запланировали... Кстати меня тоже не переубедили: как до того, после их выступлениа не вижу ничего плохого не то что в культурной, но и в территориальной автономии... И не только в венгерской в Украине, а вообще!

ПБ
Пішто бачі

******= це Віталій Швидкий з яворівщини -львівська залупенська область... Провокатор ще той

*
*****

Всі промадярські коментарі лише про матеріальну вигоду...і матір рідну продадуть за рублі та форінти.

О
Олег

Тупі рагулі заперевальні.Особливо мені сподобалося Угорщина не дружи з Росією:))))))Як ні?Росія це держава яка фінансує зараз побудову реакторів у місті Пакш а це 15 мілярдів баксів!!!!!Майже річний дохід України!Росія це ринок збуту товарі ,газ ,нафта ітд Ским дружити тоді?Як бачимо та відчуваємо Україні на корсить не пішла те що дружба з Росією закінчилася

Н
нейтрал

мадярам Україна не потрібна,їм лиш Закарпаття ,і вони з Росії більшу вигоду мають чи будуть мати ,

В
Василь

Чого б цим "правдорубам" не поїхати під АП,окуповану терористами-рагулями,з плакатами типу:"Петя,нахера ти,скотина рогата,захопив в ході терористичного перевороту владу на Україні?! Результати твоїх злочинних дій:"втеча"Криму,Громадянська війна на Сході та дике збагачення учасників терористичного перевороту на крові і стражданнях простого народу." Або під СБУ встати з плакатами:" Терорист Порошенко захопив владу в Києві взимку 2014-го року...чому ви не запобігли збройне захоплення влади і криваву бійню в центре Києва на етапі "Задуму"? Ви,безмозглi рогаті злодії,обслуговуєте терористів,- ви вороги народу України!" Це було б розумно і справедливо з їх боку.

R
rem

Куплені.

В
вiталька

Пару людей з пожмаканим ватманом - то уже називається "..послання від українців угорському народу.."?? Бггггг. А цих "украйнцьо" походу не смутило що їхні "писюльки" половина народа, які стояли під консульством вообще не могло прочитати ?)) Юй, чесное слово, як діти, думають що таким стоянням та шось і вистоять. Кстаті, не буду здивований, якшо їх за такое "непрадуктівное стояніе" ще й гроші не дадуть, кидануть.

Б
Берегсас

Мені видиться що ці українці приїхали із за Мохнатого у плацкартному вагоні а що хочуть самі незнають

Х
ххх

дидуха чилядь голонна стоить.та най си стоить исе палило русиньский прапор.таким бов учитав у фб.чиляди дурноы ние-лем ся лишилася ХВАЛА БОГУ!!!

M
milosh

Шось слабоваті лозунги. Требало - "Мадяри пісрані гет за Урал"!!

Ш
Шарий

идить нахер думив вы подстилки жидо бендеровськи ! из за вас моя украина так погано жие ! якраз что то вы сепари вонячи розжигатили !

И
Иосиф

Украина это Русь, а Москва не Русь. А кто будет возражать, то пойду усрусь.

П
Петьо

дурні діти..як пару раз отдадуть за компослуги по пув зарплати, та бодуть иншак думати... а як принесе думу 3000 зарплати, а дасть за кило гречки 40 гривень, а за мнясо 100, та почухаться,... діти, діти....

Й
Йовбан

жеби щі май веце мадяром закваснити, могли спустити ногавіці а вбернутися до конзулата гузицями-тіпа окрайинські канони проти мадярськох автономії.Така акція бо зобрала на много булше народа

Ф
Файта

То вшиткой лупина, бо то сомари стоять. Ож най ще повідять ,шо їм сигиняткам не заплатили ? Задарь стоять. Слава слава слава

П
пітю

та нашо так далеко дохтори їх пустили з Берегсаса, уже не годні боли такуй у береговськуй дурці сі на облаки свої плякати увісити?Шось дуже много свободи дурним давуть в посліднюм часі-се і є демократия по окрайинськи?

В
Васо

молодці! так треба відстоювати україну!

Л
лоци

може они з берегівськоі лікарні придивіться в лиця та запомніть

П
Петрович

Так до пiкетують, що хлiба будуть голоднI.

Читайте також