В Ужгороді планують провести реєстр домашніх собак, і "чіпувати" їх

12
0

На одному реєстрі безпритульних собак не збирають зупиняють зупинятися зоозахисники обласного центру.

Уже невдовзі, після відкриття притулку в Ужгороді, на яке очікують у жовтні, зоозахисники планують запропонувати міській владі створення  загальної міської бази тварин.  

Так, координатор проекту «Зоошанс» Марія Трунова зазначає:  «Після створення притулків, реєстр усіх домашніх тварин і виділення території для вигулу собак  мають стати наступним кроками культурного вирішення наболілих проблем. У місті мають діяти Правила утримання домашніх тварин.

Усі власницькі собаки мають бути зареєстровані в єдиній міській базі, а бійцівські породи собак і вівчарки мають бути «чиповані». Адже часто можна побачити, що таких просто викидають на вулиці, а вони дуже небезпечні. Собак можна «чіпувати», коштує це не дорого, близько сорока гривень.

Ми готові залучити спонсорів до цієї справи і тоді чипування можна зробити безкоштовним або за невелику плату. Необхідна співпраця  з цього питання з мерією. Тоді знайшовши на вулиці собаку, просканувавши чіп можна буде швидко знайти і господаря. Так   можна буде притягувати господарів до відповідальності, якщо собака сама бігає по вулиці, або її просто викинули».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також