В Ужгороді планують виїзну службу паліативної допомоги

4
0

У вівторок, 12 липня, о 14.00 в Ужгородському прес-клубі відбудеться засідання, головною темою якого стане «Розвиток паліативної допомоги в регіоні, створення виїзної служби паліативної допомоги».

Детальніше про ситуацію в країні та області розкажуть:

Василь Князевич, екс-міністр Міністерства охорони здоров’я, голова правління Української ліги сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги;

Роман Шніцер, начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА.
Володимир Шевчук, голова правління благодійної організаціії «Спільне об’єднання соціуму».

Іванна Сабо, голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

На жаль, в Україні проблеми літніх та невиліковно хворих залишаються зазвичай поза зоною уваги держави і суспільства: досить часто вони залишаються сам на сам зі своїм болем, хворобами, самотністю. У той же час світова спільнота враховує тенденції постаріння населення, ВООЗ ще в 1982 році офіційно ввела у обіг поняття паліативної допомоги як системи медичних, соціальних, психологічних заходів, покликаних забезпечити максимально досяжну якість життя пацієнтів із невиліковними хворобами, також членів їхніх родин.

В Україні такий напрямок, що знаходиться на межі власне медицини та соціального захисту, почав розвиватися кілька років тому. Спочатку це були окремі проекти хоспісів, відкриті за сприяння різних благочинних установ. У 2008 році в Міністерстві охорони здоров’я України, яке очолював на той час Василь Князевич, була створена Рада паліативної та хоспісної допомоги та розроблена галузева програма розвитку цієї сфери.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також