В Ужгороді поговорили про «чисту освіту»

6
0

Учасники круглого столу дійшли висновку, що ЗНО – це кінець корупції при вступі

     Сьогодні, 22 травня, в обласному центрі пройшов круглий стіл на тему «Чиста освіта на Закарпатті. Чи стало ЗНО запорукою подолання корупції?», організований всеукраїнською молодіжною організацією «Молодий Рух». У обговоренні взяли участь голова ГО «Молодий Рух» Любомир Грицак, голова закарпатського осередку організації – Ярослава Гасинець, заступник начальника управління освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова та інші представники громадських організацій і навчальних закладів.

       На засіданні, зокрема, озвучено таку інформацію: цього року участь в зовнішньому незалежному оцінюванні взяло 10 782 майбутніх закарпатських абітурієнтів. Оцінювання проходило у 726 аудиторіях. За словами учасників обговорення, система незалежного оцінювання унеможливлює будь-який факт підказки учаснику чи списування зі шпаргалок. Ніяких інцидентів, пов’язаних із ЗНО, у Закарпатті не зафіксовано. Доступ до пунктів тестування мали лише акредитовані люди, без попередньо виписаного пропуску туди не пускали навіть працівників СБУ.

 

Деякі учасники круглого столу висловили думку, щоб на результат зарахування до вишів здійснювався не лише за балом у сертифікаті ЗНО, а й за середнім балом атестату – це, на думку експертів, забезпечило б концентрацію одинадцятикласників на усіх предметах шкільної програми, а не лише на тих, які вони задумали здавати на ЗНО.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також