В Ужгороді презентували нові підручники для школярів

7
0

Згідно з листом Інституту інноваційних технологій і змісту освіти від 23.08.2012 р. № 14.1/10-2369 Закарпатським ІППО 28-29 серпня 2012 р. було проведено презентацію підручника «Українська мова.

Усний курс.1 клас» та навчальної програми «Українська мова для 1-4 класів», (автори Хорошковська О.Н.,Повхан К.З.) для загальноосвітніх навчальних закладів з угорською мовою навчання.

На презентацію запрошувалися всі вчителі, які викладають українську мову в перших класах (вчителі початкових класах ,вчителі української мови і л-ри) шкіл з угорською мовою навчання. 

На форумі виступили: Хорошковська О.Н., проф. філ. наук, зав. лабораторією української словесності у школах з мовами навчання національних меншин України, яка представила навчальну програму з української мови для ЗНЗ з угорською мовою навчання у 1-4 класах, а також дала глибокий аналіз підручнику «Українська мова. Усний курс. 1 клас». Співавтор програми та підручника Повхан К.З.,співпрацівник названої лабораторії виступила щодо планування навчального матеріалу та уроків у першому класі з української мови. Завідувач кабінету національних шкіл ЗІППО Сергійчук Ю.П. виступила з питань організації навчално-виховного процесу з державної мови у початкових класах. 
 
У презентації взяли участь всі школи з угорською мовою навчання області, що свідчить про відповідну співпрацю інституту з міськими та районними управліннями, відділами освіти. 
 
Всі учасники отримали навчальні програми, розробки перших десяти уроків української мови у першому класі та різні методичні матеріали для викладання державної мови.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також