В Ужгороді презентували унікальний в Україні туристичний винний шлях

6
0

ідея створити маршрут належить приватному виноробу Олександру Ковачу

26 червня в Ужгороді відбулася презентація унікального в Україні туристичного маршруту `Закарпатський туристичний винний шлях`. Його `родзинкою` є відвідування старовинних винних погребів області та дегустація відомих закарпатських вин. Ідея створити такий маршрут належить приватному виноробу з понад 10-річним стажем Олександру Ковачу. Її підтримали інші приватні виробники сонячного напою і спільно з управлінням з питань європейської інтеграції та туризму і курортів Закарпатської ОДА було розроблено туристичний винний шлях, повідомив кореспондент ZAXID.NET

`Туристичний винний шлях` розрахований на триденний тур Ужгородським, Мукачівським та Берегівським районами області. Маршрут пролягає через старовинні закарпатські фортеці, термальні басейни Берегівщини, найдовшу в Європі липову алею в Ужгороді, і винні підвали. У дегустаційних залах пошановувачам сонячного напою запропонують як відомі закарпатські марочні вина, як от `Троянда Закарпаття`, так і нові, нещодавно створені знавцями виноробної справи. Наприклад, вино з чотирьох видів лісових ягід. Також туристів частуватимуть закарпатською кухнею, жодна зі страв не повторюється. Тур побудований за схемою `все включено`. Його вартість - 990 грн.

Закарпатський винний шлях - перша спроба популяризувати в Україні винний туризм, сказав в коментарі ZAXID.NETОлександр Ковач. `Домашнє вино і сільський туризм - речі нерозлучні. Тому ми пішли шляхом приватних виноробів з Угорщини, які реалізовують себе через `зелений` туризм`, — зазначив він.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також