В Ужгороді провели операцію «Маячок»: перевіряли як водії пропускають «екстренку»

964 1

Поліцейські та медики імітували ситуацію, коли автомобіль швидкої допомоги з маячками та сиреною рухається по міських вулицях.

Патрульні перевіряли реакцію водіїв, а також їх готовність дотримуватися правил і поступатися дорогою.

Під час рейду зафіксували випадок, коли вантажівка не поступилася дорогою машині швидкої допомоги, – розповідають на сторінці 103 Закарпаття. Зі слів водія, він не почув сигнал сирени через гучний шум двигуна.

За порушення чоловіку виписали штраф у розмірі 680 гривень. Також виявлено порушення з боку літнього водія, який теж не почув сигнал швидкої допомоги. Однак, у його випадку правоохоронці обмежилися усним попередженням, враховуючи вік і можливе зниження чутливості до звуків.

«Бувають ситуації коли ми веземо до лікарні важкого хворого, а водії слухають музику або просто не уважні. А ми поспішаємо на критичний виклик або транспортуємо пацієнта у важкому стані до лікарні. В таких випадках кожна хвилина або навіть секунда є важливими і впливають на стан хворого та якість медичної допомоги» –  зауважує лікар з медицини невідкладних станів Мирослава Шекета.

Василь Русник за кермом «швидкої» вже 22 роки. Розповідає, що зараз водії набагато краще поступаються дорогою автомобілю швидкої:

«Коли поступає критичний виклик, то майже завжди в межах міста ми встигаємо доїхати за 10 хвилин. Хоча бувають і форс-мажорні обставини – затори у час пік. Взимку замети на дорогах».

Коментарі

У
Унгвар

А що , в Ужгороді багато авто , що аж потрібно проводити такий експериментальний флешмоб ? Невже , дійсно , що більшість східняків повтікали до нашого КРАЮ ?

Читайте також