В Ужгороді пройдуть «Ерделівські читання»

5
0

у День перемоги

8-9 травня в Ужгороді пройдуть шості «Ерделівські читання». Міжнародну науково-практичну конференцію мистецтвознавців організовує Закарпатських художній інститут. Про це сьогодні, 6 травня, повідомив власкор ЗІКу.



Із доповідями виступлять понад сорок науковців. Серед них: президент Академії мистецтв України Андрій Чебикін, ректор Львівської національної Академії мистецтв Андрій Бокотей, академік-мистецтвознавець Олександр Федорук, відомий художник із Києва Тиберій Сільваші. Будуть також доповідачі з Харкова, Івано-Франківська та Румунії. Словаччину представлятиме академік Микола Мушинка, а Чехію – музеєзнавець Франтішек Гібл.



Як повідомив ректор Закарпатського художнього інституту Іван Небесник, «Ерделівські читання» охоплять широкий пласт проблем: від вивчення спадщини минулого до сучасного стану мистецтва. Особливий наголос буде зробленого на взаємопроникненні культур. «Ерделівською» конференцію названо на честь відомого закарпатського художника, який одночасно був і одним із перших крайових мистецтвознавців. Саме доповіддю Івана Небесника «Ерделі і мистецтвознавство» розпочне роботу конференція у п’ятницю о 10.00.



Матеріали «Ерделівських читань» згодом будуть окремо видані.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також