В Ужгороді пройшло засідання асоціації інфекціоністів (ВІДЕО)

2
0

Говорили про підсумки роботи за дев'ять місяців, загальну ситуацію з поширенням інфекцій, захворюваність та діагностику.

Найбільше за статистикою зросла кількість хворих на гепатит, однак лікарі кажуть: не все так погано, як видається на перший погляд.
На Закарпатті зросла кількість зафіксованих випадків гепатиту В і С у хронічних формах. Про це повідомили на засіданні асоціації інфекціоністів, що пройшло в Ужгороді. Разом з тим, медики кажуть: причин для хвилювання немає і це зовсім не означає спалаху хвороби. Радше, в цьому є позитив. У великих містах показники зросли саме за рахунок діагностики, роботи первинної ланки медицини і частково - свідомості самих людей. Однак, у ряді районів Закарпаття, зокрема у Берегівському, Березнянському, Рахівському та інших, за цілий рік не діагностовано жодного випадку гепатиту. В тому числі - типу А, який ще називають "хворобою брудних рук". Кажуть: такий показник не є об'єктивним і свідчить про недопрацювання. Саме гепатит типу А, уникнути зараження яким можна, дотримуючись елементарних правил гігієни, становить 85 відсотків загальної кількості, тоді як у Європі це - не більше 20-ти. Що стосується дитячої захворюваності на інфекційні хвороби, то нинішня ситуація від минулорічної не відрізняється.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також