В Ужгороді пройшов різдвяний фестиваль "Коляди у старому селі" (ФОТО)

27
1

Фестиваль "Коляди у старому селі" зібрав 3 січня в Ужгороді 22 творчі колективи Закарпаття. Цьогорічна культурно-мистецька акція пройшла під гаслом "Переможний дух Різдва".

Як повідомляє пресслужба Закарпатської ОВА, 22 творчі колективи під супровід трембіти, звуки народних музичних інструментів виконали традиційні закарпатські колядки й відтворили на сцені різдвяні сюжети.



Юні та дорослі артисти також представили автентичні колядки й щедрівки, які побутують у їхніх населених пунктах. Цьогоріч на сцені Закарпатського музею народної архітектури та побуту вони лунали не тільки українською, а й угорською, словацькою і румунською мовами.




Учасники акції просили в маленького Ісуса якнайшвидшої перемоги та миру для України, здоров'я й сил – для тих, хто нині мужньо виборює нашу незалежність.




Під час заходу гості мали можливість посмакувати крафтовими пряниками, кіфликами, придбати мед, чаї та різноманітні традиційні сувеніри з глини, дерева тощо.

Крім виступів, для мешканців та гостей Ужгорода закарпатські майстрині провели майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок. Також усі охочі мали можливість долучитися до благодійного збору коштів на підтримку Збройних сил України.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Б
бочкораш

Но, пак туйка суть наші традиційні народні Бетлегеми! З Рюздвом Вас ушитких! Христос ся Рождає!

Читайте також