В Ужгороді роздавали листівки з закликом здати кров (ФОТО)

14
0

24 серпня вся Україна святкувала День Незалежності - найбільше свято нашої Батьківщини!

В цей урочистий день активісти проекту "Донори Ужгорода" вирішили нагадати ужгородцям про існування такої проблеми, як нестача крові в лікарнях міста. Адже під час літніх канікул багато мешканців та студенство роз'їжджаються хто по домівкам, а хто на відпочинки чи по своїм справам і кількість донорів крові в центрі переливання падає, а вона і без того неє великою.

Тому, для популяризації донорства та заклику зробити добро співвітчизникам, які потребують донорську кров – 24 та 25 серпня на вулицях міста Ужгород проходила роздача інформаційних листівок. Було роздано близько 1500 листівок мешканцям та туристам Ужгорода.

Донорство в Україні не регулярне. Часто тільки в трагічні моменти, почувши про велику біду, люди приходять і здають кров. Але ситуація термінового переливання може виникнути в будь-який момент. А гарантії на те, що потрібний Донор приїде – немає!

Якщо ви хочете долучитись до таких заходів — пишіть нам, або зателефонуйте координаторам проекту : Тарас Деяк (099 437 36 86), Сачко Олександр (0990534869) і повідомте про своє бажання. Вас буде запрошено на наступний подібний захід.

Також в соціальній мережі створена група “Донори Ужгорода”. В ній ви можете дізнатися всю інформацію про здачу крові, перелік протипоказань, вказати в обговоренні свою групу крові, обмінятись контактами, або якщо виникла біда і потрібно терміново донорську кров то поширити інформацію не лише координаторам, а і в групі, де кожен присутній зможе допомогти.

Самостійно здати кров можна за адресом: вул. Льва Толстого, 15

Тел./факс: 3-70-00

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також