В Ужгороді розглянули зміни до головного фінансового документу

7
0

У вівторок, 22 травня, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету (голова – Василь Брензович).

Насамперед депутати розглянули проект рішення про зміни до обласного бюджету на цей рік. Також до порядку денного було включено 12 звернень органів місцевого самоврядування, депутатів. На засіданні комісії були присутніми й перший заступник голови облради Володимир Закурений, заступник голови ОДА Володимир Гоблик, керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович.

Начальник головного управління фінансів ОДА Петро Лазар поінформував про зміни до обласної скарбниці. Проектом передбачено збільшити обсяг доходів обласного бюджету на 108 млн. гривень. Нам комісії було погоджено спрямувати дотації та субвенції на оплату праці працівникам бюджетних установ, на виплату допомоги сім’ям, де виховуються діти, на фінансування програм-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Також планується перерозподілити понад 20 мільйонів гривень вільних залишків, субвенцій і дотацій. Дискусія виникла щодо затвердження розподілу додаткової дотації з держбюджету на стимулювання місцевих органів влади за перевиконання річних розрахункових обсягів податку на прибуток підприємств. Зокрема, обласна адміністрації запропонувала перерозподілити дотацію в сумі 3 млн. 895 тис. гривень на райони області.  В свою чергу заступник голови бюджетної комісії Володимир Чубірко запропонував інший варіант розподілу дотації – спрямувати половину суми в міста обласного значення, адже саме ці міста і перевиконали надходження цього податку.

Окрім того, на комісії було розглянуто ряд звернень. Зокрема, Великокопанської сільради щодо виділення коштів на завершення будівництва дитсадка, Хустської райради та адміністрації щодо виділення коштів для погашення заборгованості з реконструкції дитсадка і фельдшерсько-акушерського пункту в селі Яблунівка, Хустської міськради щодо виділення коштів на ремонт дитсадка «Сонечко», депутата обласної ради Володимира Чубірка щодо ситуації із фінансуванням захищених статей у Чопі та інші. Звернення направлено до виконавчих органів влади.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також