В Ужгороді спецавтомобіль "Закарпатгазу" виявив витік під асфальтом. Ліквідація триває (ФОТО)

15
0

Роботи з підземним газопроводом тривають по вулиці Грушевського. Саме тут фахівці мобільної лабораторії, автівки, яка фіксує найменшу концентрацію газу на відстані у 8 метрів при швидкості до 40 км на годину.

У прес-службі "Закарпатгазу" зазначають, виявивши витік газу, на одній з ділянок проїжджої частини довелося зняти дорожнє покриття.

«Датчики на бампері аналізують повітря та виявляють наявність метану. Місце витоку фіксується на карті, а програма сповіщає про це сигналом. Якщо витік підтвердився — спеціаліст ручним детектором встановлює точне місце витоку газу та викликає аварійно-диспетчерську службу. Так було і з газопроводом на Грушевського в Ужгороді», — пояснив начальник служби контролю за виробництвом АТ «Закарпатгаз» Анатолій Стадніченко.

Технічний директор АТ «Закарпатгаз» Сергій Козар додав, мережі по області прокладені 40-50 років тому, а цей газопровід по Грушевського був збудований та введений в експлуатацію рівно пів століття тому — у 1973 році.

"За цей час через корозійні процеси та з інших причин на певних ділянках газопроводів, особливо на стиках, утворюються пошкодження. Саме тому постійний моніторинг мереж, їх ремонт та заміна у разі потреби — здійснюються цілорічно. До прикладу, у 2022 році закарпатські газовики обстежили 6,5 тисяч кілометрів газопроводів», — Козар.

Наразі роботи по вулиці Грушевського тривають, адже газовики детально обстежили всю ділянку газопроводу і виявили ще кілька проблемних місць.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також