В Ужгороді стартувала міжнародна конференція лікарів-онкологів (ФОТО, ВІДЕО)

11
0

Триватиме вона два дні – 4 та 5 квітня, а участь у ній візьмуть провідні вчені та лікарі з усієї України, а також Росії та Грузії.

Сьогодні вранці конференцію було відкрито. На відкритті її учасників привітали міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, який привітав учасників у столиці Закарпаття та побажав плідно попрацювати і приємно провести час. Виступив також головний онколог МОХ України, професор Є.Сєдаков, який навів промовисті цифри тенденції ракових захворювань в Україні та важливості їхнього ефективного лікування. Вітальне слово виголосив також проректор УжНУ, професор Юрій Переста, який наголосив на необхідності постійної самоосвіти медиків, що дозволить їм бути на піку сучасних технологій лікування.

Відтак, медики почали працювати. Першою темою конференції стала доповідь київського онколога М.Анікуська  на тему «Парадигма хірургічного лікування раку молочної залози. Status quo».

Ініціатором проведення заходу та головним організатором виступили Наукове товариство онкологів Закарпаття, Міський онкологічний центр Ужгородської центральної міської клінічної лікарні та кафедра онкології та радіології УжНУ на чолі з Євгеном Готьком.

Підтримали його і на рівні міністерства освіти, науки, молоді та спорту, академії медичних наук та управління охорони здоров’я області.

Науково-практична конференція, повна назва якої «Сучасні аспекти лікування раку молочної залози у жінок», ділитиметься на тематичні блоки:

– Хірургічне лікування раку молочної залози;
– Променеве лікування раку молочної залози, сучасна хіміо-, гормоно- й таргетна терапія раку молочної залози;
– Терапія супроводу у хворих на рак молочної залози;
– Лікування раку молочної залози у вагітних, та інші.

У другий день заходу відбудеться інтерактивна школа-семінар «Сучасні аспекти лікування раку молочної залози у жінок».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також