В Ужгороді стартували Дні Колочави

9
0

Пропозиція зробити закарпатську Колочаву селом-музеєм прозвучало сьогодні в Ужгороді, на театралізоване віче в обласному скансені (музеї народної архітектури і побуту). Тут відкрилися дні Колочави, ініційовані вихідцем з цього гірського села, народним депутатом України Станіславом Аржевітіним.

Власне, і "музейна" ідея належить йому: взявся відкрити в рідному селі 10 музеїв, більшість з них вже функціонують. Крім того, він пише 10-томну історію Колочави. Два томи вже вийшли.

У дводенній програмі свята - театралізована хода вулицями міста за участю 40 історичних персонажів, пов'язаних з Колочава: останній опришок (народний месник) Карпат Микола Шугай, чеський письменник Іван Ольбрахт, колишні жандарми, вояки УПА. А ще - виставка "Золоте руно з колочавських гірських долин", зустрічі на гірській долині, презентація художніх і документальних фільмів про Колочаві, а також монографії докторанта кафедри банківської справи Київського національного економічного університету імені В. Гетьмана Станіслава Аржевітіна "Трансформація грошово-кредитних відносин у сучасній економіці України ".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також