В Ужгороді стартував Міжнародний кінофестиваль (ВІДЕО)

8
0

"Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль" відкрили в обласному центрі 1 жовтня.

Журналісти "Суспільне Закарпаття" розповідають, що розпочали фест із кінопоказу документальної стрічки про зародження українського року під назвою "Вусатий Фанк". Прийти могли усі охочі.

"Мені, скажімо так, нечужа ця тематика, тому що мій тато теж колись був учасником такого ВІА-гурту в місті Тернопіль. Він також розповідав мені про бабінні магнітофони, про те, як вони ловили польську хвилю і напівзаконним шляхом записували музику на ці бабіни, потім крутили їх на радіо. Мені було дуже цікаво подивитися, як це в інших регіонах, як це працює. Загалом мені дуже сподобалося" — розповіла ужгородка Олександра Артюхіна.

Співорганізатор фестивалю Дмитро Грешко, пояснив чому обрали на відкриття заходу саме цей фільм: "Це фільм, який нам погодились дати безкоштовно й показати на нашому кінофестивалі, тим більше він стосується гір, що дуже важливо було саме мати фільм для гала-показу до теми гір. Там музика шикарна, тобто в нас це було й про це дуже швидко забули, а кіно – це один із способів прийти до своєї культури".

Загалом для участі в першому "Карпатському гірському міжнародному кінофестивалі" надіслали 116 кінострічок з 45 країн Під час заходу організатори покажуть близько 80-ти фільмів та проведуть чимало майстер-класів.

"Найбільше заявок надіслала Україна, це – 24 роботи, на другому місці – США, 11 робіт, на третьому місці, що нас дуже приємно здивувало, це Іран Ісламська республіка, 7 робіт. Всі події, майстер-класи, воркшопи, лекції будуть транслюватися онлайн на наших сторінках у фейсбук та інстаграм", — розповів співорганізатор фестивалю Олександр Мерявчик.

Переглянути стрічки можна у приміщенні Smart Point за попередньою реєстрацією. Триватиме кінофестиваль до 10 жовтня.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також